Купуючи сир для сирників, кулінари-аматори зазвичай не витрачають багато часу. Прийнято вважати, що для приготування страви підійде будь-який сирний продукт, передають Патріоти України.
Однак такий підхід не є правильним. Потрібно звертати увагу на такий показник, як жирність. Якщо помилитися з сиром, то сирники можуть вийти недостатньо м’якими та соковитими. Та й смак страви також розчарує гурмана.
Занадто жирний та вологий сир для сирників не підходить. Використовувати сухий та знежирений продукт теж не треба. Таким чином, бажано придбати кисломолочний продукт, на упаковці якого вказано жирність від 5 до 9%.
Також потрібно перевірити якість сирної маси. Вона повинна бути м’якою, свіжою і не являє собою сукупність занадто великих частинок.
Недостатню жирність продукту досить легко виправити. Якщо сир відрізняється сухістю, то до нього треба додати трохи вершків. Якщо маса, навпаки, є занадто м’якою, її потрібно загустити. У цьому допоможе борошно чи манна крупа. Якщо сир має надмірну «кислинку», то на допомогу прийде цукровий пісок.
Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...
Солодке - слабкість багатьох людей. Але чи є межа, після якої улюблені десерти перестають бути безпечними і перетворюються на загрозу для здоров’я? Лікарі й дієтологи одностайні: головне - знати норму, передають Патріоти України. За даними Всесвітньої ...