Чому вибухають банки з огірками - секрет порятунку у воді

Зараз саме час для консервації. І кращої закускою для зими вважаються огірки. Це продукт, який точно буде стояти до наступного літа і стане найсмачнішим гостем будь-якого святкового столу. Тим часом, процес консервації вимагає певних навичок і умінь, і потрібно знати спеціальні лайфхаки, щоб огірки не вибухали, передають Патріоти України.

Так чому вибухають банки з огірками?

Перш за все потрібно знати, що банки з огірками вибухають через мікробів. А мікроби з'являються через декілька причин: погано простерилізована банка, погано простерилізована кришка, погано помиті овочі або навіть спеції. Саме тому, процесу консервації потрібно приділяти пильну увагу і витратити на нього достатньо часу.

Щоб огірки не вибухали, досвідчені господині залишають огірки на ніч в холодильнику. Причому залишити їх необхідно в воді. Не забувайте, що промивати потрібно не тільки огірки, а й листя, які ви кладете в банку і інші добавки.

Важливо ретельно оглянути овочі на предмет пошкоджень або навіть подряпин. Зіпсовані огірки краще не використовувати.

Ще одна причина вибуху банок з огірками полягає в тому, що господиня не дотрималася правильні пропорції солі і цукру. Тому дуже важливо дотримуватися рецепта.

У літню пору, а також до моменту відкриття банки з огірками, потрібно зберігати їх в прохолодному місці. Підвал, льох, холодний гараж або холодильник - чудово підійдуть для цього. Лайфхак: щоб банку з огірками точно не вибухнула, додайте в неї будь-який інший овоч.

На який день вибухають банки з огірками?

Банки з огірками можуть вибухнути вже і на наступний день після закручування. Однак оптимальний період розмноження бактерій становить від 5 до 7 днів. Якщо ваші банки простояли довше, є шанс, що ви все зробили правильно.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...