Горіхове вірменське печиво на Горіховий Спас

Найсмачніший рецепт Вірменської Гати / Кяти. Смачні східні солодощі до чаю ідеально Ідеально підходять на Горіховий Спас 2023. Гата буває різних видів, відрізняється тістом - може бути дріжджовим, бездріжджовим, листковим, пісочно-шаровим тощо. Поєднує гату різних видів начинка, яка називається ХОРІЗ. Готується вона з вершкового масла, борошна та цукру, але також має різні варіанти. До неї можуть додаватися горіхи, сухофрукти, цукати. Також гата відрізняється формою

Рецепт на Горіховий Спас:

200 г вершкового масла

400 г борошна в/г

6 г розпушувача

5 г ванільного цукру

1 яйце

200 р. сметани

25 г цукру

дрібка солі

Хоріз:

125 г борошна в/г

125 г цукру

25 г вершкового масла

25 г олії

5 г ванільного цукру

75 р. смажених горіхів

Змащування:

1 жовток + 1 ст. л. молока

жменя волоських горіхів для оформлення

Повний відео рецепт можна переглянути на україномовному каналі am-am домашні смаколики | @am-am1001

Смачного!

Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

п’ятниця, 28 березень 2025, 17:08

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий ві...

Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 28 березень 2025, 16:07

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...