Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї проблеми, передають Патріоти України.
Один із найпростіших способів зменшити засвоєння жиру дерунами – додати в тісто трохи алкоголю. Насправді на кілограм тертої картоплі достатньо налити половину чайної ложки спирту або чистої горілки. Цей метод підходить для смажених картопляних оладок та пончиків.
Вам не потрібно турбуватися про те, що алкоголь буде помітний у оладках або що оладки не можна давати дітям. При дії тепла спирт або горілка швидко випаровуються, залишаючи лише бажаний ефект.
Щоб зменшити вбирання жиру в картопляних оладках, олія має бути нагріта до досить високої температури. Якщо вона занадто низька, оладки не будуть хрусткими і вберуть багато жиру.
Після смаження оладки добре викласти на шар паперових рушників і злити з них зайвий жир. Вони будуть смачнішими і менш калорійними.
Якщо ви хочете зменшити кількість жиру в оладках, додайте в тісто столову ложку олії, а потім смажте їх на сковороді з тефлоновим покриттям. Однак слід мати на увазі, що оладки не будуть такими хрусткими, як завжди.
Це поширене твердження, що помідори й огірки не можна поєднувати, але давай розберемося, наскільки це обґрунтовано науково, передають Патріоти України. Думка про "шкідливість" поєднання огірків і помідорів виникла через таке:
Млинці можуть “не вийти” з різних причин, і навіть тому, що у кулінара нікчемний настрій. Але це ближче до метафізики. Розкажемо, чому млинці рвуться та пригорають, передають Патріоти України. Хочете спекти тонкі млинці на молоці – забудьте про соду. Ї...