Як зробити, щоб вермішель не розварилася у супі

Бульйон з вермішеллю або картопляний суп — гарна ідея для обіду. Одночасно проста та смачна страва. Але є один невеликий нюанс. Страву легко зіпсувати розвареною вермішеллю. Що треба зробити, щоб уникнути цієї неприємності, зберегти форму макаронних виробів та врятувати суп, читайте далі, передають Патріоти України.

Правильний вибір

В магазині на полиці лежить декілька різновидів вермішелі. Намагайтесь не обирати найдешевшу пропозицію. Зазвичай, такі макаронні вироби виготовляють із м’яких сортів пшениці. В результаті вермішель розварюється, утворюючи з бульйоном жижу. Рекомендується віддавати перевагу або яєчній вермішелі, або з твердих сортів пшениці.

Обсмаження

Для збереження форми досвідчені господині рекомендують трохи обсмажувати вермішель без додавання олії чи масла. Викладіть на суху сковороду, обсмажте та додайте до супу.

Порціонний розрахунок

Готуйте бульйон або суп із вермішеллю на один прийом їжі. Цей продукт не буде стояти у холодильнику до наступного обіду. За цей час вона набере вологи, набрякне та втратить апетитний вигляд.

Коли додавати

Дочекайтесь моменту, коли овочі доваряться, а бульйон дійде до потрібної температури. Прочитайте рекомендації виробника вермішелі щодо тривалості готування. Із цим розрахунком додавайте у страву та доводьте її до готовності. Макарони будуть не перетримані та збережуть першопочаткову форму. Прості дії допоможуть зробити суп гарним та смачним. Ваші близькі та рідні будуть задоволені!

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...