У багатьох випадках обійтися без додавання хліба до фаршу досить складно. Всупереч поширеній думці цей інгредієнт потрібен задля економії м’яса. Хлібний компонент необхідний для надання фаршу клейкості та пухкості. Перше потрібно для полегшення формування котлет, а друге – для пишності страви. Однак іноді м’ясна основа виходить занадто клейкою, а м’ясні «заготовки» – надто жорсткими та сухими. Найчастіше це пов’язано з використанням «неправильного» хліба, передають Патріоти України.
Багато кулінарів-аматорів вважають, що при приготуванні котлет можна використовувати будь-який хлібний компонент. Однак це зовсім не так: свіжий хліб у фарші ні до чого. Якщо хлібобулочний виріб є занадто м’яким, фарш вийде дуже липким. Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа липне до рук. Справа ще й у неможливості приготування з такого фаршу пишних та соковитих котлет.
Бажано, щоб у м’ясній основі виявився черствий білий хліб. Перед тим, як додати хлібобулочний виріб, його слід замочити. Як розм’якшувальну рідину можна використовувати як просту воду, так і молочний напій. Після завершення процедури видаляти вологу з хліба не треба: у котлетах з’явиться додатковий сік. Страва вийде м’якою та ніжною.
У курячих котлет є ряд переваг, адже вони вважаються корисними та дієтичними. Однак при готуванні з філе птиці може виникнути неприємна ситуація – страва вийде суха. Якщо ж скористатися перевіреною рецептурою курячих котлет, результат вас не розчарує, ...
При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...