Який продукт не потрібно додавати в фарш, щоб котлети були пишними

У багатьох випадках обійтися без додавання хліба до фаршу досить складно. Всупереч поширеній думці цей інгредієнт потрібен задля економії м’яса. Хлібний компонент необхідний для надання фаршу клейкості та пухкості. Перше потрібно для полегшення формування котлет, а друге – для пишності страви. Однак іноді м’ясна основа виходить занадто клейкою, а м’ясні «заготовки» – надто жорсткими та сухими. Найчастіше це пов’язано з використанням «неправильного» хліба, передають Патріоти України.

Поширена помилка господарок

Багато кулінарів-аматорів вважають, що при приготуванні котлет можна використовувати будь-який хлібний компонент. Однак це зовсім не так: свіжий хліб у фарші ні до чого. Якщо хлібобулочний виріб є занадто м’яким, фарш вийде дуже липким. Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа липне до рук. Справа ще й у неможливості приготування з такого фаршу пишних та соковитих котлет.

Який хліб потрібно додавати у фарш

Бажано, щоб у м’ясній основі виявився черствий білий хліб. Перед тим, як додати хлібобулочний виріб, його слід замочити. Як розм’якшувальну рідину можна використовувати як просту воду, так і молочний напій. Після завершення процедури видаляти вологу з хліба не треба: у котлетах з’явиться додатковий сік. Страва вийде м’якою та ніжною.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо регулярно їсти хурму

п’ятниця, 21 листопад 2025, 9:59

Хоча доступ до свіжих фруктів восени та взимку може бути проблемою, якщо ви живете в холодному кліматі, але ви, скоріше за все, вже помітили, що хурма з'являється у вашому місцевому продуктовому магазині. Загалом існує кілька сортів хурми, зокрема Фую,...

Хочете їсти мандарини без шкоди? Дотримуйтеся цих правил

четвер, 20 листопад 2025, 19:08

Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...