Який продукт не потрібно додавати в фарш, щоб котлети були пишними

У багатьох випадках обійтися без додавання хліба до фаршу досить складно. Всупереч поширеній думці цей інгредієнт потрібен задля економії м’яса. Хлібний компонент необхідний для надання фаршу клейкості та пухкості. Перше потрібно для полегшення формування котлет, а друге – для пишності страви. Однак іноді м’ясна основа виходить занадто клейкою, а м’ясні «заготовки» – надто жорсткими та сухими. Найчастіше це пов’язано з використанням «неправильного» хліба, передають Патріоти України.

Поширена помилка господарок

Багато кулінарів-аматорів вважають, що при приготуванні котлет можна використовувати будь-який хлібний компонент. Однак це зовсім не так: свіжий хліб у фарші ні до чого. Якщо хлібобулочний виріб є занадто м’яким, фарш вийде дуже липким. Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа липне до рук. Справа ще й у неможливості приготування з такого фаршу пишних та соковитих котлет.

Який хліб потрібно додавати у фарш

Бажано, щоб у м’ясній основі виявився черствий білий хліб. Перед тим, як додати хлібобулочний виріб, його слід замочити. Як розм’якшувальну рідину можна використовувати як просту воду, так і молочний напій. Після завершення процедури видаляти вологу з хліба не треба: у котлетах з’явиться додатковий сік. Страва вийде м’якою та ніжною.

Просто ідеальний! Як швидко приготувати найніжніший торт без випічки

вівторок, 24 червень 2025, 18:12

Для торта:. Для глазурі:. Головні інгредієнти сирного торта без випічки – це сир та печиво. Сир беремо будь-який, але бажано сухий, щоб зайва волога не зіпсувала крем. Найкращий варіант – магазинний сир з пачки, він еластичний, гладкий, без грудочок. Я...

Смакота! Як приготувати ідеальний абрикосовий пиріг

вівторок, 24 червень 2025, 17:07

Набридло просто так їсти абрикоси, а варення чекає зимовий час? Готуйте ароматну абрикосову випічку, поки сезон фруктів триває. Сьогодні пропонуємо абрикосовий пиріг, що виходить із першого разу і відмінно підійде і як смаколик на кожен день, і як свят...