
Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України.
Особливо це стосується плити, де залишаються жирні бризки. Якщо їх не позбутися відразу, то згодом це зробити буде ще складніше.
Кришка не вирішує всіх проблем. По-перше, деякі рецепти вимагають її не використовувати. По-друге, під час смаження котлет або відбивних кришку все одно доведеться відкрити.
Є спосіб, який дозволить смажити курку, котлети, рибу, картоплю тощо з відкритою кришкою і при цьому не турбуватися про бризки.
Для цього потрібно взяти шматок пергаментного паперу діаметром сковороди і покласти на дно. Поверх її викладають продукти і смажать із відкритою кришкою та без бризок.
Є також спеціальна кришка із сіткою, яка не пропускає жир далі сковороди та випускає пару, тому страви виходять як при приготуванні з відкритою кришкою.
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...
Нарізання цибулі для будь-якої страви може стати завданням не з легких. Чому ж цей овоч взагалі змушує плакати? Як виявилося, сам процес розрізання цибулини овоча вивільняє хімічну речовину під назвою сльозогінний фактор (СФ), яка по суті є газом. Вона...