Є секрет! Як смажити рибу і котлети без жирних бризок

Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України.

Подробиці

Особливо це стосується плити, де залишаються жирні бризки. Якщо їх не позбутися відразу, то згодом це зробити буде ще складніше.

Кришка не вирішує всіх проблем. По-перше, деякі рецепти вимагають її не використовувати. По-друге, під час смаження котлет або відбивних кришку все одно доведеться відкрити.

Є спосіб, який дозволить смажити курку, котлети, рибу, картоплю тощо з відкритою кришкою і при цьому не турбуватися про бризки.

Для цього потрібно взяти шматок пергаментного паперу діаметром сковороди і покласти на дно. Поверх її викладають продукти і смажать із відкритою кришкою та без бризок.

Є також спеціальна кришка із сіткою, яка не пропускає жир далі сковороди та випускає пару, тому страви виходять як при приготуванні з відкритою кришкою.

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...