Є секрет! Як солити м’ясо під час приготування, щоб воно було смачнішим

Багато кухарів-любителів навіть не підозрюють, що солити м’ясо потрібно тільки в певний момент. У більшості випадків господині звично додають сіль навіть під час приготування або смаження м’ясної страви. Однак це груба помилка, яка може не тільки погіршити смак їжі, але і повністю зіпсувати її, передають Патріоти України.

Коли солити м’ясо

Іноді під час соління страва отримує настільки невдалу консистенцію, що вживати її стає досить складно і неприємно. Небажано солити страву ще до початку її приготування. Тоді в який момент потрібно додавати хлорид натрію.

М’ясну страву бажано посипати сіллю після того, як страва буде вийнята з каструлі або повністю приготується.

В цьому випадку кухар може бути впевнений, що м’ясо збереже свою м’якість, соковитість і ніжність. Але якщо посолити м’ясну страву ще до завершення її приготування, то високий ризик втратити соковитість.

Швидше за все, м’ясо в цьому випадку придбає зайву жорсткість і сухість. А це те, чого намагається уникнути кожен кухар.

Господиням на замітку! Які дріжджі обрати для паски на Великдень - сухі чи мокрі

середа, 16 квітень 2025, 18:56

Паска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...

Не робіть помилок! Який продукт категорично не можна додавати до котлет, щоб вони не розпадалися

середа, 16 квітень 2025, 18:30

Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...