Є секрет! Як солити м’ясо під час приготування, щоб воно було смачнішим

Багато кухарів-любителів навіть не підозрюють, що солити м’ясо потрібно тільки в певний момент. У більшості випадків господині звично додають сіль навіть під час приготування або смаження м’ясної страви. Однак це груба помилка, яка може не тільки погіршити смак їжі, але і повністю зіпсувати її, передають Патріоти України.

Коли солити м’ясо

Іноді під час соління страва отримує настільки невдалу консистенцію, що вживати її стає досить складно і неприємно. Небажано солити страву ще до початку її приготування. Тоді в який момент потрібно додавати хлорид натрію.

М’ясну страву бажано посипати сіллю після того, як страва буде вийнята з каструлі або повністю приготується.

В цьому випадку кухар може бути впевнений, що м’ясо збереже свою м’якість, соковитість і ніжність. Але якщо посолити м’ясну страву ще до завершення її приготування, то високий ризик втратити соковитість.

Швидше за все, м’ясо в цьому випадку придбає зайву жорсткість і сухість. А це те, чого намагається уникнути кожен кухар.

Є секрет! Як зварити філе, щоб було не сухим, а соковитим

неділя, 22 червень 2025, 23:10

Сухе куряче філе — страшний сон тих, хто на дієті або планує приготувати святковий салат. Цю проблему вже давно розв’язали кулінари, тому читайте й запам’ятайте, що треба для того, щоб філе було м’яким, ароматним та соковитим, передають Патріоти Україн...

Тільки факти: Що буде, якщо їсти по два ябука кожного дня

неділя, 22 червень 2025, 19:09

Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України. Але: