Є секрет! Як зробити вершкове масло м’яким за кілька хвилин

М’яке вершкове масло, що розтануло до кімнатної температури, – необхідний інгредієнт для приготування крему. До того ж, так його набагато зручніше намазувати на батон, ніж намагатися відрізати шматочок масла для бутерброду від замерзлого бруска, передають Патріоти України.

Але дуже часто через свою забудькуватість багато господинь залишають масло в холоді і змушені проводити довгі години, чекаючи, поки воно нарешті розтане.

Подробиці

На щастя, саме для цього випадку придумано чудовий спосіб, який швидко надасть крижаному продукту необхідну консистенцію. Щоб розм’якшити брусок вершкового масла, підготуйте звичайну скляну склянку та каструлю.

Наповніть ємність водою, помістіть всередину склянку і поставте конструкцію, що вийшла, на плиту. Дочекайтеся, поки вода закипить, а за цей час наріжте масло шматочками такого розміру, які поміщаються у склянку.

За допомогою прихватки вийміть гарячу склянку з води та накрийте нею вершкове масло. Зачекайте 2-3 хвилини, поки склянка охолоне, після чого її можна зняти. Вершкове масло, яке провело кілька хвилин під таким куполом, стане м’яке та готове до використання.

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця - поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...