
Довгий час приготування буряків становить велику незручність для кулінарів. Щоб прискорити процес варіння овочів, багато хитрих гурманів просто нарізають коренеплід і відправляють його в каструлю в подрібненому вигляді. Цей спосіб дійсно допомагає швидко довести буряки до готовності. Однак виникає інша проблема: через порушення цілісності овоч втрачає сік, а значить, і яскравий колір, передають Патріоти України.
Та й на смакові якості страви попереднє подрібнення теж впливає негативно: буряк стає водянистим і несмачним. Втім, це не причина відмовлятися від нарізування коренеплоду перед варінням. Справа в тому, що проблема знебарвлення овочів вирішується дуже легко і швидко.
Якщо в киплячій воді знаходиться нарізаний кубиками буряк, то воду слід додати столову ложку оцту. Можна використовувати й інший кислий інгредієнт – невелику кількість лимонної кислоти. В результаті втрата овочом кольору буде зупинена. Шматочки коренеплоду не просто збережуть яскравість, а й виявляться дуже смачними.
Однак є важливе застереження: застосування кислого компонента заборонено в тому випадку, якщо буряки вживатимуть діти або люди, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям.
Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...
Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...