
Довгий час приготування буряків становить велику незручність для кулінарів. Щоб прискорити процес варіння овочів, багато хитрих гурманів просто нарізають коренеплід і відправляють його в каструлю в подрібненому вигляді. Цей спосіб дійсно допомагає швидко довести буряки до готовності. Однак виникає інша проблема: через порушення цілісності овоч втрачає сік, а значить, і яскравий колір, передають Патріоти України.
Та й на смакові якості страви попереднє подрібнення теж впливає негативно: буряк стає водянистим і несмачним. Втім, це не причина відмовлятися від нарізування коренеплоду перед варінням. Справа в тому, що проблема знебарвлення овочів вирішується дуже легко і швидко.
Якщо в киплячій воді знаходиться нарізаний кубиками буряк, то воду слід додати столову ложку оцту. Можна використовувати й інший кислий інгредієнт – невелику кількість лимонної кислоти. В результаті втрата овочом кольору буде зупинена. Шматочки коренеплоду не просто збережуть яскравість, а й виявляться дуже смачними.
Однак є важливе застереження: застосування кислого компонента заборонено в тому випадку, якщо буряки вживатимуть діти або люди, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям.
Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...
Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...