Є секрет! Що додати в каструлю, щоб варений буряк не вийшов водянистим і бляклим

Довгий час приготування буряків становить велику незручність для кулінарів. Щоб прискорити процес варіння овочів, багато хитрих гурманів просто нарізають коренеплід і відправляють його в каструлю в подрібненому вигляді. Цей спосіб дійсно допомагає швидко довести буряки до готовності. Однак виникає інша проблема: через порушення цілісності овоч втрачає сік, а значить, і яскравий колір, передають Патріоти України.

Подробиці

Та й на смакові якості страви попереднє подрібнення теж впливає негативно: буряк стає водянистим і несмачним. Втім, це не причина відмовлятися від нарізування коренеплоду перед варінням. Справа в тому, що проблема знебарвлення овочів вирішується дуже легко і швидко.

Що додати до каструлі

Якщо в киплячій воді знаходиться нарізаний кубиками буряк, то воду слід додати столову ложку оцту. Можна використовувати й інший кислий інгредієнт – невелику кількість лимонної кислоти. В результаті втрата овочом кольору буде зупинена. Шматочки коренеплоду не просто збережуть яскравість, а й виявляться дуже смачними.

Однак є важливе застереження: застосування кислого компонента заборонено в тому випадку, якщо буряки вживатимуть діти або люди, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

Джерело: ПростоВей

Ідеальний компот із сухофруктів: Скільки часу його варити?

субота, 27 грудень 2025, 13:05

Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...

Під забороною! Кому слід обмежити яйця

субота, 27 грудень 2025, 12:45

Кому слід обмежити яйця, передають Патріоти України.