Вживання пшоняної каші – один з найбільш ефективних способів підкріпитися, набратися сил і отримати задоволення від трапези. Справа в тому, що відмінні смакові якості продукту поєднуються з поживністю, передають Патріоти України.
Каша з пшона є джерелом величезної кількості корисних компонентів. Йдеться про вітаміни, магнію, заліза, фтор.
Однак іноді корисна страва може розчарувати навіть гурмана. Нерідко пшоняна каша має «гіркуватість».
Неприємний присмак може виникнути через вступ жирів, що містяться в пшоні, в реакцію з киснем.
Ще однією причиною «гірчинки» може стати наявність у продукті «зайвих» рослин, що випадково потрапили в нього.
Крім того, гіркота з’являється через неправильне зберігання, що призвело до того, що пшоно зіпсувалося.
Якщо під час приготування каші вона пригоріла, це також може бути поясненням поганого смаку страви.
По-перше, не варто забувати про правила зберігання крупи. Продукт повинен знаходитись у щільно закритій упаковці в сухому та темному місці.
По-друге, перед приготуванням каші необхідно промити пшоно. Дану дію слід повторити кілька разів, чергуючи гарячу та холодну воду.
По-третє, не можна допускати того, щоб каша переварилася та пригоріла.
Якщо гіркоту виявлено вже після приготування страви, вирішити проблему навряд чи вдасться.
Втім, шанс є. У кашу можна додати щось солодке, наприклад, цукор, фрукти чи ягоди.
Також замаскувати «гіркуватість» вдається за допомогою ваніліну або кориці.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...