Є секрет! Що зробити, щоб млинці не прилипали до сковороди


Молоді господині часто нарікають на прилипання млинців до сковороди. Їх стає дуже складно перевернути. А навіть якщо це вдасться зробити вчасно, на млинцях з’являться дірки. І добре, якщо страва хоча б частково збереже круглу форму. Іноді тісто для млинців і зовсім перетворюється на негарну масу, передають Патріоти України.

Подробиці

А ось в досвідчених господинь млинці майже завжди виходять рівними, апетитними та без підгорілостей.

Крім того, у наших бабусь ніколи не виникає проблем із перевертанням страви на сковороді. У чому ж секрет.

Що потрібно зробити зі сковородою

Посуд треба певним чином підготувати до приготування млинців.

Перед тим, як вилити тісто млинця, сковороду потрібно розігріти. У цей час на посуді повинна бути звичайна кухонна сіль.

Іншими словами, пристрій слід прожарити з сипучим солоним продуктом.

Після завершення процедури хлорид натрію треба висипати у відро, а потім слід акуратно пройтися поверхнею сковороди, що остигнула, згорнутим паперовим рушником.

Підсумком цих простих маніпуляцій стане значне спрощення приготування млинців. Рум’яні борошняні вироби не «приклеюватимуться» до дна посуду.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...