Лікарі кажуть, що корисної ковбаси не існує, але деякі сорти є особливо шкідливими, а деякі все ж можна дозволити собі в обмеженій кількості. Яку ковбасу не можна їсти зовсім, яка щоденна норма продукту, і кому він протипоказаний? Про це пише AIF, зазначають Патріоти України.
Медики сходяться на думці, що найнебезпечнішими є сорти копченої ковбаси, адже в них присутні продукти згоряння і радіолізу, що виробляються при копченні. Напівкопчені ковбаси також дуже шкідливі. Адже їх спочатку варять, потім смажать, коптять, що значно збільшує кількість небезпечних речовин - канцерогенів.
Крім того такі ковбаси містять до 50% жиру, натрій. Ліверна ковбаса також потрапила в цей список. Адже якщо раніше її виробляли з печінки, то зараз чого там тільки немає - субпродукти, сало, загусники, консерванти. Найбезпечнішою, на думку медиків є варена ковбаса. Але і її потрібно вживати в обмеженій кількості.
Медики нагадують, що ковбасу не можна перетворювати в щоденну частину раціону. Це скоріше "делікатес" і оптимальна доза - до 50 грамів на добу, але не більше.
Лікарі застерігають людей з гастритом, харчовою алергією і проблемами шлунково-кишкового тракту відмовитися від вживання продукту. Обережними потрібно бути і тим, хто страждає набряками, проблемами з нирками. Адже в ковбасі дуже багато солі. Ковбасні вироби категорично не можна вживати:
Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...
Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...