Саме про полтавські вареники знає вся Україна. Страва стала відома завдяки твору Миколи Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки". За сюжетом вареники самі занурювались у сметану і залітали у рота козакові Пацюку. Вироби готуються з особливого пухкого, м'якого тіста і за розміром є досить великими, передають Патріоти України.
Ідея приготування справжніх полтавських вареників опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної в Instagram.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. У теплому кефірі розчинити сіль, цукор і дріжджі.
2. Борошно змішати із содою і поступово додати до кефіру.
3. Замісити м’яке тісто. Його в жодному разі не можна забивати борошном.
4. Накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
5. Потім тісто розділити на 4 частини, присипаючи трошки борошном.
6. З кожного шматочка сформувати ковбаску, яку розрізати на 8-12 частин (залежно від бажаного розміру вареників).
7. Кожен шматочок розкачати, покласти начинку і сформувати вареник
8. Варити на пару 5-7 хвилин.9. Готові вареники перекласти в миску, змастити вершковим маслом.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...