Банош – дуже смачна, ніжна й ароматна гуцульська страва, родом із Західної України. Головним інгредієнтом якої є – кукурудзяна крупа, бринза, молоко. Але, щоб вона вийшла дійсно вдалою – потрібно знати кілька корисних правил і секретів приготування. Патріоти України діляться з вами хитрощами і правилами приготування цієї страви, які допоможуть вам її вдало і найголовніше – смачно приготувати, а не зіпсувати її.
3 секрети:
- використовувати потрібно тільки свіже, жирне, натуральне молоко
- обов'язково перемішуйте банош тільки дерев'яною ложкою і варіть в казанку
- бринза і шкварки – два інгредієнта, без яких страва смачною не буде
Рецепт справжнього гуцульського баноша:
Інгредієнти:
- кукурудзяні крупи – 200 г
- бринза – 200 г
- домашня сметана – 400 г
- вершки – 400 г
- сало – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- перець мелений – щіпка
- гриби – за бажанням
Спосіб приготування:
- Добре помийте казанок, вилийте вершки, додайте сметану, перемішайте, переставте на вогонь і акуратно додайте кукурудзяну крупу, обов'язково помішуйте, щоб вона не взялася грудками.
- Доведіть до кипіння постійно помішуючи, додайте сіль і відразу приберіть з вогню.
- Після – інтенсивно без зупинки перемішуйте страву дерев'яною ложкою в одному напрямку близько 15-20 хвилин, поки банош не загусне і на поверхні не виступлять крапельки жиру.
- Накрийте обов'язково казанок кришкою і відправте в духовку на 10 хвилин при 80 С.
- Наріжте сало слайсами, обсмажте до готовності, очистіть цибулю і наріжте півкільцями разом з грибами, додайте до сала, смажте до готовності.
- Бринзу поламайте руками.
- Дістаньте банош з духовки, викладіть на плоску тарілку, зверху покладіть шкварки з цибулею і присипте бринзою.
Подавати страву потрібно в гарячому вигляді з кефіром або молочною сироваткою, малосольними огірками – буде дуже смачно.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...