Насправді дуже просто, але мало хто знає: Секрети приготування смачного баношу

Банош – дуже смачна, ніжна й ароматна гуцульська страва, родом із Західної України. Головним інгредієнтом якої є – кукурудзяна крупа, бринза, молоко. Але, щоб вона вийшла дійсно вдалою – потрібно знати кілька корисних правил і секретів приготування. Патріоти України діляться з вами хитрощами і правилами приготування цієї страви, які допоможуть вам її вдало і найголовніше – смачно приготувати, а не зіпсувати її.

3 секрети:

  • використовувати потрібно тільки свіже, жирне, натуральне молоко
  • обов'язково перемішуйте банош тільки дерев'яною ложкою і варіть в казанку
  • бринза і шкварки – два інгредієнта, без яких страва смачною не буде

Рецепт справжнього гуцульського баноша:

Інгредієнти:

  • кукурудзяні крупи – 200 г
  • бринза – 200 г
  • домашня сметана – 400 г
  • вершки – 400 г
  • сало – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець мелений – щіпка
  • гриби – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте казанок, вилийте вершки, додайте сметану, перемішайте, переставте на вогонь і акуратно додайте кукурудзяну крупу, обов'язково помішуйте, щоб вона не взялася грудками.
  2. Доведіть до кипіння постійно помішуючи, додайте сіль і відразу приберіть з вогню.
  3. Після – інтенсивно без зупинки перемішуйте страву дерев'яною ложкою в одному напрямку близько 15-20 хвилин, поки банош не загусне і на поверхні не виступлять крапельки жиру.
  4. Накрийте обов'язково казанок кришкою і відправте в духовку на 10 хвилин при 80 С.
  5. Наріжте сало слайсами, обсмажте до готовності, очистіть цибулю і наріжте півкільцями разом з грибами, додайте до сала, смажте до готовності.
  6. Бринзу поламайте руками.
  7. Дістаньте банош з духовки, викладіть на плоску тарілку, зверху покладіть шкварки з цибулею і присипте бринзою.

Подавати страву потрібно в гарячому вигляді з кефіром або молочною сироваткою, малосольними огірками – буде дуже смачно.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...