
Банош – дуже смачна, ніжна й ароматна гуцульська страва, родом із Західної України. Головним інгредієнтом якої є – кукурудзяна крупа, бринза, молоко. Але, щоб вона вийшла дійсно вдалою – потрібно знати кілька корисних правил і секретів приготування. Патріоти України діляться з вами хитрощами і правилами приготування цієї страви, які допоможуть вам її вдало і найголовніше – смачно приготувати, а не зіпсувати її.
3 секрети:
- використовувати потрібно тільки свіже, жирне, натуральне молоко
- обов'язково перемішуйте банош тільки дерев'яною ложкою і варіть в казанку
- бринза і шкварки – два інгредієнта, без яких страва смачною не буде
Рецепт справжнього гуцульського баноша:
Інгредієнти:
- кукурудзяні крупи – 200 г
- бринза – 200 г
- домашня сметана – 400 г
- вершки – 400 г
- сало – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- перець мелений – щіпка
- гриби – за бажанням
Спосіб приготування:
- Добре помийте казанок, вилийте вершки, додайте сметану, перемішайте, переставте на вогонь і акуратно додайте кукурудзяну крупу, обов'язково помішуйте, щоб вона не взялася грудками.
- Доведіть до кипіння постійно помішуючи, додайте сіль і відразу приберіть з вогню.
- Після – інтенсивно без зупинки перемішуйте страву дерев'яною ложкою в одному напрямку близько 15-20 хвилин, поки банош не загусне і на поверхні не виступлять крапельки жиру.
- Накрийте обов'язково казанок кришкою і відправте в духовку на 10 хвилин при 80 С.
- Наріжте сало слайсами, обсмажте до готовності, очистіть цибулю і наріжте півкільцями разом з грибами, додайте до сала, смажте до готовності.
- Бринзу поламайте руками.
- Дістаньте банош з духовки, викладіть на плоску тарілку, зверху покладіть шкварки з цибулею і присипте бринзою.
Подавати страву потрібно в гарячому вигляді з кефіром або молочною сироваткою, малосольними огірками – буде дуже смачно.
Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України.
. Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...
Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...