
Смачна смажена картопля – це улюблена страва багатьох людей. Але, попри банальність такого продукту, дуже часто його не вдається якісно приготувати. Картопля прилипає до сковорідки, виходить сухою або ж, навпаки, не дуже хрусткою, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, через які помилки не виходить посмажити смачну картоплю. Є декілька важливих нюансів.
Ви використовуєте не той сорт
Далеко не кожен сорт картоплі підходить для смаження. Наприклад, молодий овоч краще варити. Це ж стосується і картоплі, в якій біла шкірка та серцевина. Смажити найкраще ту картоплю, яка має коричневий або жовтий колір.
Високий рівень вологи
Потрібно контролювати те, щоб під час смаження у картоплі не було зайвої вологи. Тому після того, як ви помили шматочки, їх потрібно добре промокнути паперовим рушником.
Погано підібрана сковорідка
На смак смаженої картоплі великою мірою впливає те, на якій сковорідці ви її приготуєте. Посуд з тонким дном не підходить взагалі. Найкраще обрати чавунну сковорідку, в якої щільне дно.
Правильна температура
Обов'язково розігрійте сковорідку на максимальній температурі, а лише після того викладайте шматочки у ємність. Саме цей важливий крок допоможе досягти золотистої та хрусткої скоринки.
Надто велика кількість картоплі
Не викладайте одразу всю картоплю на сковорідку. Під час перемішування шматочки можуть просто перетворитись у кашу. Найкраще викладати овоч порційно.
Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...
Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...