Не виходить приготувати смачну смажену картоплю? Названо помилки, які псують все

Смачна смажена картопля – це улюблена страва багатьох людей. Але, попри банальність такого продукту, дуже часто його не вдається якісно приготувати. Картопля прилипає до сковорідки, виходить сухою або ж, навпаки, не дуже хрусткою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, через які помилки не виходить посмажити смачну картоплю. Є декілька важливих нюансів.

Ви використовуєте не той сорт

Далеко не кожен сорт картоплі підходить для смаження. Наприклад, молодий овоч краще варити. Це ж стосується і картоплі, в якій біла шкірка та серцевина. Смажити найкраще ту картоплю, яка має коричневий або жовтий колір.

Високий рівень вологи

Потрібно контролювати те, щоб під час смаження у картоплі не було зайвої вологи. Тому після того, як ви помили шматочки, їх потрібно добре промокнути паперовим рушником.

Погано підібрана сковорідка

На смак смаженої картоплі великою мірою впливає те, на якій сковорідці ви її приготуєте. Посуд з тонким дном не підходить взагалі. Найкраще обрати чавунну сковорідку, в якої щільне дно.

Правильна температура

Обов'язково розігрійте сковорідку на максимальній температурі, а лише після того викладайте шматочки у ємність. Саме цей важливий крок допоможе досягти золотистої та хрусткої скоринки.

Надто велика кількість картоплі

Не викладайте одразу всю картоплю на сковорідку. Під час перемішування шматочки можуть просто перетворитись у кашу. Найкраще викладати овоч порційно.

Смакота! Картопля з ковбасками та помідорами під сиром - варіант швидкої вечері

середа, 18 вересень 2024, 17:10

Смачна й швидка страва на вечерю, спробуйте приготувати. Поєднання інгредієнтів дає неперевершений смак та аромат, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Почистьте картоплю та наріжте кубиками. Помідори помийте й наріжте, змішайте з к...

Що додають досвідчені господині до тіста для сирників

середа, 18 вересень 2024, 16:10

Сирники є дуже популярним корисним десертом, але приготувати смачну та апетитну страву здатні не всі, передають Патріоти України. Іноді сирники виходять занадто тоненькими, що псує враження. До того ж сирники можуть вийти надмірно жорсткими. Що додають...