Не виходить приготувати смачну смажену картоплю? Названо помилки, які псують все

Смачна смажена картопля – це улюблена страва багатьох людей. Але, попри банальність такого продукту, дуже часто його не вдається якісно приготувати. Картопля прилипає до сковорідки, виходить сухою або ж, навпаки, не дуже хрусткою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, через які помилки не виходить посмажити смачну картоплю. Є декілька важливих нюансів.

Ви використовуєте не той сорт

Далеко не кожен сорт картоплі підходить для смаження. Наприклад, молодий овоч краще варити. Це ж стосується і картоплі, в якій біла шкірка та серцевина. Смажити найкраще ту картоплю, яка має коричневий або жовтий колір.

Високий рівень вологи

Потрібно контролювати те, щоб під час смаження у картоплі не було зайвої вологи. Тому після того, як ви помили шматочки, їх потрібно добре промокнути паперовим рушником.

Погано підібрана сковорідка

На смак смаженої картоплі великою мірою впливає те, на якій сковорідці ви її приготуєте. Посуд з тонким дном не підходить взагалі. Найкраще обрати чавунну сковорідку, в якої щільне дно.

Правильна температура

Обов'язково розігрійте сковорідку на максимальній температурі, а лише після того викладайте шматочки у ємність. Саме цей важливий крок допоможе досягти золотистої та хрусткої скоринки.

Надто велика кількість картоплі

Не викладайте одразу всю картоплю на сковорідку. Під час перемішування шматочки можуть просто перетворитись у кашу. Найкраще викладати овоч порційно.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...