Неочікуване, але "бомбезне" поєднання полуниці з кінзою у домашньому зефірі від Євгена Клопотенка

"Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше", говорить Євген.

Український кулінар та блогер Євген Клопотенко не перестає дивувати підписників своїми гастрономічними експериментами. На цей раз приготував зефір з полуницею та кінзою. Рецептом поділився в УouTube, повідомляють Патріоти України.

"Зефір з полуницею та кінзою - доволі незвичне, але дуже круте поєднання. Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше. Якщо хочете приготувати найсмачніший зефір у вашому житті, то зараз я вас навчу", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

курячий білок - 4 шт.

вода - 150 мл

агар-агар - 12 г

мед - 100 г

кінза - 10 г

полуниця - 250 г

Для обвалювання зефіру:

цукрова пудра - ½ скл.

крохмаль - 1 ст. л.

Приготування:

Заздалегідь підготувати кулінарний мішок із насадкою "зірка". В чашу фуд-процесора викласти полуницю та кінзу. Перебити до однорідності. У сотейнику з'єднати 150 мл води, агар-агар та рідкий мед. Прогріти все до загустіння, постійно помішуючи. Консистенція має бути схожою на кисіль. Всипати 300 г цукру та варити ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Додати пюре з полуниці та кінзи й проварити на середньому вогні ще 5 хвилин. З'єднати білки та 80 г цукру в чаші кухонної машини. Збити до появи пишної піни. Тонкою цівкою влити сироп з полуниці та збивати ще 2 хвилини на швидких обертах. Маса повинна збільшитися в об'ємі у тричі. Швидко перекласти в кулінарний мішок та сформувати зефір. Це треба робити максимально швидко, поки маса не встигла стабілізуватися. Дати зефіру підсохнути приблизно 4 години при кімнатній температурі. Змішати у мисці ½ склянки цукрової пудри й крохмаль та обваляти половинки зефіру, аби поглинулася зайва волога. Якщо хочеться, перед цим можна зліпити дві половинки зефіру разом.


Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...