Попри війну і втрату частини пахотних земель: В Україні цьогоріч рекордний врожайність зернових

В Україні цього року - рекордна врожайність зернових опередній рекорд був у 2021-му році, повідомили в пресслужбі Міністества аграрної політики і продовольства України2

В Україні зафіксовано рекордний рівень урожайності зернових культур - 54,7 ц/га. Попередній рекорд був у 2021-му році - становив 53,6 ц/га. Мінагрополітики збільшило прогноз виробництва цьогорічного врожаю зернових та олійних культур, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Збільшився рівень врожайності зернових– до 54,7 ц/га. Це рекордний показник для України, перед цим найбільший рівень врожайності зернових був у 2021-му році, він становив 53,6 ц/га. Власне, це і дозволило в черговий раз переглянути у сторону збільшення обсяги виробництва цьогорічного врожаю та, зокрема, збільшити показники виробництва кукурудзи з 28,5 млн тонн до понад 30 млн тонн. Збирання кукурудзи вже проведено на 87% площ. Торік на аналогічну дату було зібрано 66% площ цієї культури. За сприятливих погодних умов, збирання кукурудзи буде продовжуватися, хоча частина врожаю залишиться в полях до весни, - йдеться в повідомленні.

Мінагрополітики збільшило прогноз виробництва цьогорічного врожаю зернових та олійних до 81,3 млн тонн: прогноз щодо валового виробництва зернових культур зріс до 59,7 млн тонн, а обсяги збору олійних культур залишаються без змін і складають 21,6 млн тонн.

За попередніми оцінками, у 2023 році аграрії зберуть зернових у таких обсягах: пшениці - 22,2 млн тонн, ячменю - 5,8 млн тонн та кукурудзи – 30,1 млн тонн. Що стосується олійних культур, то врожай соняшнику залишився на рівні 13 млн тонн, соєвих бобів - 4,6 млн тонн. Збір ріпаку завершено - понад 4 млн тонн, - повідомили в міністерстві.

З таким тістом пельмені будуть найсмачнішими - секрет в одному компоненті

п’ятниця, 23 лютий 2024, 10:09

Пельмені потребують затрат часу, але вони неймовірно смачні. Мало хто зможе відмовитися від порції з ними. Переважно роблять акцент на фарші, а тісто роблять прісним. Але є кулінарний секрет покращення смаку. Пельмені будуть збирати найкращі слова вдяч...

Увага - на колір! Ось як обрати якісне сало та відрізнити найкращі шматочки

п’ятниця, 23 лютий 2024, 8:12

Є два головних показники якісного сала. Це зовнішній вигляд та наявність м’ясного прошарку, передають Патріоти України. . Якщо хочете купити свіже сало, ретельно його роздивіться. Уникайте жовтого кольору, зернистої текстури. Також варто обережно став...