
Смачні біляші виходять за цим рецептом! Тісто з хрусткою скоринкою
зовні, м'яке, пухке всередині. Начинка соковита і дуже смачна - весь
секрет у пасерованій цибулі, вона втрачає свою гостроту, але при цьому
отримує солодкий відтінок, передають Патріоти України.
Інгредієнти для начинки:
- М'ясо — 250 г
- Цибуля — 150-160 г (1 велика цибулина)
- Сіль, чорний перець — за смаком
Тісто дріжджове для біляшів:
- Тепла вода — 200 г
- Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Рослинна олія — 1 ст. л.
- Борошно пшеничне просіяне — 270 г + борошно для роботи з тістом
Покроковий рецепт:
- У
просіяне борошно додати дріжджі, сіль, цукор, воду і рослинну олію.
Замісити тісто можна вручну або за допомогою міксера з насадками для
замішування тіста. Згортаємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою і
залишаємо в теплому місці на 30-60 хвилин (час залежить від температури
в приміщенні і активності дріжджів). Тісто має збільшитися вдвічі.
- Цибулю нарізаємо довільно і пасеруємо до прозорості на невеликій кількості рослинної олії.
- Тісто, що підійшло, ділимо на 8 рівних частин. Накриваємо плівкою або рушником, щоб воно не обвітрилось.
- Даємо цибулі охолонути і перекручуємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо і перчимо за смаком. Ділимо на 8 частин.
- Робочу
поверхню посипаємо трохи борошном, з кожної кульки тіста формуємо
коржик, кладемо по центру кульки м'ясо, зліплюємо краї тіста, формуючи
цілий біляш. Струшуємо залишки борошна, щоб воно не горіло в олії.
- У
ємності з високими стінками розігріваємо рослинну олію. Обсмажуємо
біляші на помірному вогні, щоб вони не згоріли зовні. Приблизно 8
хвилин: по 3 хвилини з кожного боку, потім ще по 1 хвилині з кожної
сторони. Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався
зайвий жир.
Якщо хлібобулочний виріб лежить у хлібниці занадто довго, він може зачерствіти. Багато вибагливих гурманів воліють позбавлятися таких продуктів. Але все ж таки викидати затверділий хліб не варто. По-перше, його можна “пустити” на сухарі. По-друге, прод...
Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результату. Можна приготувати слабосо...