Просто незрівнянні біляші - смачне дріжджове тісто і ніжна м'ясна начинка

Смачні біляші виходять за цим рецептом! Тісто з хрусткою скоринкою зовні, м'яке, пухке всередині. Начинка соковита і дуже смачна - весь секрет у пасерованій цибулі, вона втрачає свою гостроту, але при цьому отримує солодкий відтінок, передають Патріоти України.

Інгредієнти для начинки:

  • М'ясо — 250 г
  • Цибуля — 150-160 г (1 велика цибулина)
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Тісто дріжджове для біляшів:

  • Тепла вода — 200 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне просіяне — 270 г + борошно для роботи з тістом

Покроковий рецепт:

  1. У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, цукор, воду і рослинну олію. Замісити тісто можна вручну або за допомогою міксера з насадками для замішування тіста. Згортаємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30-60 хвилин (час залежить від температури в приміщенні і активності дріжджів). Тісто має збільшитися вдвічі.
  2. Цибулю нарізаємо довільно і пасеруємо до прозорості на невеликій кількості рослинної олії.
  3. Тісто, що підійшло, ділимо на 8 рівних частин. Накриваємо плівкою або рушником, щоб воно не обвітрилось.
  4. Даємо цибулі охолонути і перекручуємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо і перчимо за смаком. Ділимо на 8 частин.
  5. Робочу поверхню посипаємо трохи борошном, з кожної кульки тіста формуємо коржик, кладемо по центру кульки м'ясо, зліплюємо краї тіста, формуючи цілий біляш. Струшуємо залишки борошна, щоб воно не горіло в олії.
  6. У ємності з високими стінками розігріваємо рослинну олію. Обсмажуємо біляші на помірному вогні, щоб вони не згоріли зовні. Приблизно 8 хвилин: по 3 хвилини з кожного боку, потім ще по 1 хвилині з кожної сторони. Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Джерело: Ukr.Media

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...