Просто незрівнянні біляші - смачне дріжджове тісто і ніжна м'ясна начинка

Смачні біляші виходять за цим рецептом! Тісто з хрусткою скоринкою зовні, м'яке, пухке всередині. Начинка соковита і дуже смачна - весь секрет у пасерованій цибулі, вона втрачає свою гостроту, але при цьому отримує солодкий відтінок, передають Патріоти України.

Інгредієнти для начинки:

  • М'ясо — 250 г
  • Цибуля — 150-160 г (1 велика цибулина)
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Тісто дріжджове для біляшів:

  • Тепла вода — 200 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне просіяне — 270 г + борошно для роботи з тістом

Покроковий рецепт:

  1. У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, цукор, воду і рослинну олію. Замісити тісто можна вручну або за допомогою міксера з насадками для замішування тіста. Згортаємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30-60 хвилин (час залежить від температури в приміщенні і активності дріжджів). Тісто має збільшитися вдвічі.
  2. Цибулю нарізаємо довільно і пасеруємо до прозорості на невеликій кількості рослинної олії.
  3. Тісто, що підійшло, ділимо на 8 рівних частин. Накриваємо плівкою або рушником, щоб воно не обвітрилось.
  4. Даємо цибулі охолонути і перекручуємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо і перчимо за смаком. Ділимо на 8 частин.
  5. Робочу поверхню посипаємо трохи борошном, з кожної кульки тіста формуємо коржик, кладемо по центру кульки м'ясо, зліплюємо краї тіста, формуючи цілий біляш. Струшуємо залишки борошна, щоб воно не горіло в олії.
  6. У ємності з високими стінками розігріваємо рослинну олію. Обсмажуємо біляші на помірному вогні, щоб вони не згоріли зовні. Приблизно 8 хвилин: по 3 хвилини з кожного боку, потім ще по 1 хвилині з кожної сторони. Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...