Смачні біляші виходять за цим рецептом! Тісто з хрусткою скоринкою
зовні, м'яке, пухке всередині. Начинка соковита і дуже смачна - весь
секрет у пасерованій цибулі, вона втрачає свою гостроту, але при цьому
отримує солодкий відтінок, передають Патріоти України.
Інгредієнти для начинки:
- М'ясо — 250 г
- Цибуля — 150-160 г (1 велика цибулина)
- Сіль, чорний перець — за смаком
Тісто дріжджове для біляшів:
- Тепла вода — 200 г
- Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Рослинна олія — 1 ст. л.
- Борошно пшеничне просіяне — 270 г + борошно для роботи з тістом
Покроковий рецепт:
- У
просіяне борошно додати дріжджі, сіль, цукор, воду і рослинну олію.
Замісити тісто можна вручну або за допомогою міксера з насадками для
замішування тіста. Згортаємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою і
залишаємо в теплому місці на 30-60 хвилин (час залежить від температури
в приміщенні і активності дріжджів). Тісто має збільшитися вдвічі.
- Цибулю нарізаємо довільно і пасеруємо до прозорості на невеликій кількості рослинної олії.
- Тісто, що підійшло, ділимо на 8 рівних частин. Накриваємо плівкою або рушником, щоб воно не обвітрилось.
- Даємо цибулі охолонути і перекручуємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо і перчимо за смаком. Ділимо на 8 частин.
- Робочу
поверхню посипаємо трохи борошном, з кожної кульки тіста формуємо
коржик, кладемо по центру кульки м'ясо, зліплюємо краї тіста, формуючи
цілий біляш. Струшуємо залишки борошна, щоб воно не горіло в олії.
- У
ємності з високими стінками розігріваємо рослинну олію. Обсмажуємо
біляші на помірному вогні, щоб вони не згоріли зовні. Приблизно 8
хвилин: по 3 хвилини з кожного боку, потім ще по 1 хвилині з кожної
сторони. Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався
зайвий жир.
Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...