Просто незрівнянні біляші - смачне дріжджове тісто і ніжна м'ясна начинка

Смачні біляші виходять за цим рецептом! Тісто з хрусткою скоринкою зовні, м'яке, пухке всередині. Начинка соковита і дуже смачна - весь секрет у пасерованій цибулі, вона втрачає свою гостроту, але при цьому отримує солодкий відтінок, передають Патріоти України.

Інгредієнти для начинки:

  • М'ясо — 250 г
  • Цибуля — 150-160 г (1 велика цибулина)
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Тісто дріжджове для біляшів:

  • Тепла вода — 200 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне просіяне — 270 г + борошно для роботи з тістом

Покроковий рецепт:

  1. У просіяне борошно додати дріжджі, сіль, цукор, воду і рослинну олію. Замісити тісто можна вручну або за допомогою міксера з насадками для замішування тіста. Згортаємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30-60 хвилин (час залежить від температури в приміщенні і активності дріжджів). Тісто має збільшитися вдвічі.
  2. Цибулю нарізаємо довільно і пасеруємо до прозорості на невеликій кількості рослинної олії.
  3. Тісто, що підійшло, ділимо на 8 рівних частин. Накриваємо плівкою або рушником, щоб воно не обвітрилось.
  4. Даємо цибулі охолонути і перекручуємо через м'ясорубку разом з м'ясом. Солимо і перчимо за смаком. Ділимо на 8 частин.
  5. Робочу поверхню посипаємо трохи борошном, з кожної кульки тіста формуємо коржик, кладемо по центру кульки м'ясо, зліплюємо краї тіста, формуючи цілий біляш. Струшуємо залишки борошна, щоб воно не горіло в олії.
  6. У ємності з високими стінками розігріваємо рослинну олію. Обсмажуємо біляші на помірному вогні, щоб вони не згоріли зовні. Приблизно 8 хвилин: по 3 хвилини з кожного боку, потім ще по 1 хвилині з кожної сторони. Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Джерело: Ukr.Media

Хіти тижня. Не встоїть ніхто! Сирні пончики, що тануть у роті

субота, 23 жовтень 2021, 23:05

Останнім часом в багатьох кав'ярнях можна побачити яскравий десерт - пончики, покриті кольоровою глазур'ю з посипками, зазначають Патріоти України. Пропонуємо вам український варіант цієї страви, яку легко можна приготувати вдома, - сирні пончики або с...

Як приготувати скумбрію, щоб вона була і корисною, і смачною: Поради шеф-кухаря

субота, 23 жовтень 2021, 22:15

Скумбрія – не тільки смачна, але ще й дуже корисна риба, в якій багато фтору, фосфору та омега-3, які так необхідні організму. Також вона має потужні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості й дуже легко та просто готується, достатньо лише 20 хвил...