Рублені курячі котлетки з сиром - цікавий варіант улюбленої страви

Традиційно котлети готують із фаршу, але є і інші способи приготування цієї смачної м’ясної страви, передають Патріоти України.

Наприклад, якщо дрібно нарубати курку ножем, то вийдуть котлети з руленого м’яса.

Інгредієнти:

  • 500 гр. курячого філе
  • 150 гр. твердого сиру
  • 1 яйце
  • сіль
  • перць
  • олія для смаження

Як готувати:

1. Куряче філе відокремити від шкіри та плівки. Вимити та обсушити паперовим рушником.

2. Нарізати філе на дуже дрібні кубики, чим дрібніше, тим краще.

3. Сир натерти на великій тертушці. Можна використати заморожений тертий сир.

4. У мисці змішати сир, курку та яйця. Посолити та приправити фарш улюбленими спеціями( перець, паприка, сушений часник, тощо). Можна додати свіжу зелень.

5. У сковороді розігріти 3-4 ст. л. рослинного масла.

6. Смажити рубані котлети в киплячому маслі, викладаючи фарш столовою ложкою.

Дати добре схопитися спочатку одній стороні котлетки, а потім перевернути.
Верхня сторона повинна побіліти, інакше котлети можуть розвалитися при перевертанні, вийде просто обсмажена з сиром курка, а не котлети.

Потім знову перевернути котлети на інший бік та закрити сковороду кришкою.

8. Смажаться ці котлети дуже швидко, досить близько 5-7 хвилин на обидві сторони. Котлети виходять дуже соковиті і смачні, з хрусткою скоринкою зовні і сиром, що тягнеться всередині.

Подавати з будь-яким гарніром чи овочевим салатом у гарячому вигляді!

Смачного!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Навіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями

вівторок, 10 червень 2025, 18:15

Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

вівторок, 10 червень 2025, 17:14

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...