Секрет господинь! Як правильно розігріти вчорашнє пюре

Ні для кого не секрет, що картопляне пюре бажано з’їдати одразу після приготування. Справа в тому, що при зберіганні в умовах низьких температур гарнір втрачає свій яскравий смак. Розігріте блюдо навряд чи буде апетитним, м’яким та повітряним. Але що робити, якщо господиня приготувала надто багато пюре. Викидати залишки гарніру точно не треба, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо розігріти вчорашню страву з дотриманням трьох важливих правил, то за своїми смаковими якостями вона не поступатиметься свіжоприготовленій.

  • Добре пром’яти. Відразу після викладання вчорашнього пюре на прогріту сковороду страву бажано ретельно подрібнити. Використовувати можна звичайну вилку. Подібна «обробка» поверне пюре ніжність та легкість.
  • Додаткові інгредієнти. Щоб повернути страві яскравий смак, без свіжих інгредієнтів не обійтись. У сковорідку з пюре, що розігрівається, є сенс додати пару столових ложок молока і пару кусков вершкового масла. Відразу після додавання цих компонентів страву слід ще раз добре перемішати.
  • Вчасно перекласти страву у тарілку. Пюре важливо зняти зі сковороди у потрібний момент. Щоб «упіймати» його, треба стежити за консистенцією страви. Страва має вийти цілісною і однорідною: небажано, щоб було видно окремі компоненти.

Іншими ознаками готовності є тягучість та липкість пюре.

Це здивує! Як із сухарів зробити свіжий хліб без мікрохвильової печі

середа, 4 грудень 2024, 10:15

Якщо ви забули захопити в магазині свіжий буханець хліба, а вдома залишилися лише черстві скибки, не поспішайте знову вирушати за покупками, передають Патріоти України. Багато господинь користуються мікрохвильовою піччю для того, щоб повернути хліб до ...

А ви це знали? Як господині використовують розсіл при приготуванні страв

середа, 4 грудень 2024, 9:15

Незважаючи на надлишок солі та оцту, огірковий розсіл є дуже корисною рідиною. При помірному її вживанні людина отримує чимало необхідних організму сполук і мікроелементів, передають Патріоти України. Щоправда, далеко не всім людям подобається смак роз...