Секрети приготування рису, завдяки яким можна отримати розсипчастий гарнір

Відомо, що рис займає центральне місце в азіатській кухні, тому існує безліч смачних страв на його основі. Для того, щоб їжа вийшла чудовою, кухарі в китайських ресторанах готують її особливим способом. Далеко не всі господині готують рис у такий же спосіб, передають Патріоти України.

Які секрети приготування рису

Особлива підготовка рису

Крупу промивають практично всі, адже це дозволяє позбутися частинок пилу та бруду. Однак на цьому підготовчий етап закінчуватись не повинен.

Після цього потрібно відправити рис відстоятись у мисці з водою.

Примітно, що рідина має бути гарячою. Завдяки цьому крупа зможе тримати форму під час варіння і не злипатиметься.

Приготування

Не варто додавати занадто велику кількість води: на склянку рису беріть таку ж кількість рідини. Кришку використовувати не потрібно.

Після того, як вода закипить, вогонь зменшуємо до середніх показників і варимо рівно вісім хвилин.

Головна хитрість

Потім настає дуже важливий момент, від якого багато в чому залежатиме якість гарніру. Рис важливо прибрати з плити, накрити кришкою, вкутати махровим рушником.

Через 12 хвилин можна приступати до вживання розкішного гарніру.

Ви могли це не знати! Яку помилку роблять кулінари при роботі з листковим тістом

понеділок, 2 червень 2025, 16:12

Листкове тісто здатне полегшити життя будь-якій господині, адже з його допомогою можна швидко і просто приготувати масу різноманітних, а найголовніше, смачних страв, передають Патріоти України. Існує безліч рецептів різних плетінок, рогаликів, печива, ...

Смакота! Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’яка і легко відкушувалась

понеділок, 2 червень 2025, 12:08

Кажуть, що пересолити сало просто неможливо – воно просто не бере зайву сіль, але зробити так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному. Трапляється, що дуже гарне сало з прошарком виходить жорстким, як підошва, а шкірка тягнеться, наче вона...