Що додати до квашеної капусти, щоб вона вийшла смачна та хрумка

Зробити смачну квашену капусту — це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити. Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салатом з оцтом. Хочемо поділитись із вами перевіреним рецептом, який незаслужено забули, передають Патріоти України.

Перелік інгредієнтів

Для приготування знадобляться:

  • 2-2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 велика морквина;
  • 1,5 л води;
  • 2 ст.л. солі;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. горілки.

Як приготувати

Очищену морквину натріть на великій терці. З капусти зніміть верхнє листя та розріжте качан на декілька частин.Так зручніше буде шаткувати на терці або різати ножем.

Підготовлені капусту та моркву потрібно просто змішати, не обминаючи, як це роблять в звичайному рецепті. Отриману масу перекладіть в банку. Якщо потрібно, овочі можна можна укладати плотніше.

Для приготування розсолу в холодній воді треба розчинити сіль. Далі ним залийте утрамбовану в банці капусту. Кришкою закривати не потрібно, а лише прикрити відрізом марлі.

Банку поставте в глибоку миску та залиште на три доби при кімнатній температурі. Обов’язково 2-3 рази на день протикайте капусту до самого низу, щоб виходило повітря.

Через три доби розсіл треба злити до миски, додати в нього цукор і горілку. Всі інгредієнти мають бути добре розмішані. Підготовленим розсолом потрібно знов залити капусту.

Секрет полягає в тому, що горілка зупиняє процес бродіння, після чого банку можна поставити в холодне місце на зберігання.

Буде ідеальним! Як приготувати тісто для піци та пиріжків

субота, 26 квітень 2025, 12:09

Це тісто можна назвати універсальним. Воно підійде для приготування піци, пиріжків, пирогів з бринзою, грибами, капустою, рибою. Роблять його на основі вершкового масла та сметани, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти...

Ця свинина під сиром тане в роті - кращого обіду чи вечері годі шукати

субота, 26 квітень 2025, 11:09

Давайте будемо відвертими, але страви з м’ясом завжди смачні та вдалі. Вони не можуть бути інакшими. А коли до м’яса додають ще й сир, то вечеря приречена на вдачу та компліменти, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. Починаємо з сиру. По...