Що додати до квашеної капусти, щоб вона вийшла смачна та хрумка

Зробити смачну квашену капусту — це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити. Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салатом з оцтом. Хочемо поділитись із вами перевіреним рецептом, який незаслужено забули, передають Патріоти України.

Перелік інгредієнтів

Для приготування знадобляться:

  • 2-2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 велика морквина;
  • 1,5 л води;
  • 2 ст.л. солі;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. горілки.

Як приготувати

Очищену морквину натріть на великій терці. З капусти зніміть верхнє листя та розріжте качан на декілька частин.Так зручніше буде шаткувати на терці або різати ножем.

Підготовлені капусту та моркву потрібно просто змішати, не обминаючи, як це роблять в звичайному рецепті. Отриману масу перекладіть в банку. Якщо потрібно, овочі можна можна укладати плотніше.

Для приготування розсолу в холодній воді треба розчинити сіль. Далі ним залийте утрамбовану в банці капусту. Кришкою закривати не потрібно, а лише прикрити відрізом марлі.

Банку поставте в глибоку миску та залиште на три доби при кімнатній температурі. Обов’язково 2-3 рази на день протикайте капусту до самого низу, щоб виходило повітря.

Через три доби розсіл треба злити до миски, додати в нього цукор і горілку. Всі інгредієнти мають бути добре розмішані. Підготовленим розсолом потрібно знов залити капусту.

Секрет полягає в тому, що горілка зупиняє процес бродіння, після чого банку можна поставити в холодне місце на зберігання.

Розсипали сіль? Ось чого чекати найближчим часом

понеділок, 6 жовтень 2025, 19:45

Розсипана сіль давно вважається прикметою, яка попереджає про неприємності або зраду. Народні прикмети та езотеричні практики надають цьому випадку особливе значення, передають Патріоти України. Зрада або обман Найпоширеніша прикмета каже: якщо сіль р...

Ці продукти підвищують тиск і шкодять серцю - перевірте свій раціон!

понеділок, 6 жовтень 2025, 18:39

Артеріальний тиск залежить не лише від способу життя, а й від того, що ми їмо. Деякі продукти здатні підвищувати тиск, навіть якщо ви вважаєте їх безпечними, передають Патріоти України. Сіль та солоні продукти Надмірне споживання солі — головна причин...