Що додати до квашеної капусти, щоб вона вийшла смачна та хрумка

Зробити смачну квашену капусту — це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити. Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салатом з оцтом. Хочемо поділитись із вами перевіреним рецептом, який незаслужено забули, передають Патріоти України.

Перелік інгредієнтів

Для приготування знадобляться:

  • 2-2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 велика морквина;
  • 1,5 л води;
  • 2 ст.л. солі;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. горілки.

Як приготувати

Очищену морквину натріть на великій терці. З капусти зніміть верхнє листя та розріжте качан на декілька частин.Так зручніше буде шаткувати на терці або різати ножем.

Підготовлені капусту та моркву потрібно просто змішати, не обминаючи, як це роблять в звичайному рецепті. Отриману масу перекладіть в банку. Якщо потрібно, овочі можна можна укладати плотніше.

Для приготування розсолу в холодній воді треба розчинити сіль. Далі ним залийте утрамбовану в банці капусту. Кришкою закривати не потрібно, а лише прикрити відрізом марлі.

Банку поставте в глибоку миску та залиште на три доби при кімнатній температурі. Обов’язково 2-3 рази на день протикайте капусту до самого низу, щоб виходило повітря.

Через три доби розсіл треба злити до миски, додати в нього цукор і горілку. Всі інгредієнти мають бути добре розмішані. Підготовленим розсолом потрібно знов залити капусту.

Секрет полягає в тому, що горілка зупиняє процес бродіння, після чого банку можна поставити в холодне місце на зберігання.

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...