Що додати в деруни, щоб засмажили їх до золотистої скоринки

Деруни бувають соковиті та із золотистою скоринкою або зелені та гумові – все залежить від того, який рецепт використовувала господиня. Є думка, що наші бабусі знали якийсь особливий секрет, який дозволяв їм готувати просто приголомшливі млинці. Насправді ніякого секрету немає, є лише досвід та майстерність, передають Патріоти України.

Що потрібно для приготування

  • По-перше, багато залежить від сорту вибраної картоплі. Потрібно зупиняти вибір на бульбах жовтого кольору. Жовта картопля багата на крохмаль, а після того, як її зітруть – вона не так інтенсивно виділяє сік. Нерідко кулінари називають цей сорт універсальним за те, що бульби відмінно варяться, придатні для смаження та приготування інших страв;
  • По-друге, якщо хочете щоб деруни хрумтіли, потріть бульби на велику тертку. Однак у класичному виконанні овочі для дерунів труть на дрібній тертці. Сучасні куховарки воліють працювати з такими знаряддями праці, як блендер, а деякі зовсім м’ясорубкою;
  • По-третє, щоб суміш не потемніла (у цьому випадку деруни вийдуть зеленого кольору), потрібно в картоплю потерти цибулю. Вона збереже колір;
  • По-четверте, якщо хочете зробити млинці соковитішими, додайте трохи сметани в готову суміш. Можливо, доведеться злити зайвий сік перед цим;
  • По-п’яте, щоб деруни під час смаження не пригоряли і не сохли на сковороді, додають разом із олією трохи води, а сковороду накривають кришкою.

Хочете схуднути? Ці ягоди варто додати до раціону вже зараз

понеділок, 14 липень 2025, 18:30

Чорна смородина - не лише джерело вітамінів, але й справжній союзник для тих, хто хоче покращити травлення і скинути зайві кілограми, передають Патріоти України. Ця ягода вважається справжнім суперфудом. У ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює ...

Чому ваша кава може бути шкідливою: ТОП-6 типових помилок

понеділок, 14 липень 2025, 18:10

Кава - улюблений напій мільйонів людей у світі. Вона бадьорить, покращує настрій і навіть може приносити користь для здоров’я, якщо пити її правильно. Проте деякі звички та помилки під час приготування або споживання кави можуть перетворити цей корисни...