Що зробити, щоб випічка у газовій духовці не горіла і рівномірно пропікалась - елементарні лайфхаки

Газова плита - це справжній порятунок при відключеннях електроенергії. Але що стосується випічки, то там вона не завжди виходить ідеальною: низ горить, верх - залишається сирим, передають Патріоти України.

Тому для того, щоб таких неприємностей не траплялось, редакція FoodOboz підготувала для вас декілька корисних лайфхаків, які допоможуть рівномірно розподілити температуру у газовій духовці.

Ємність з водою

Якщо під деко з випічкою поставити велику ємність з водою – маса рівномірно пропечеться, Вода забере надлишок жиру і випічка вийде ідеальною. Потрібно лише слідкувати за рівнем рідини, щоб вона повністю не википіла.

Сіль

Така технологія потрібна для того, щоб духовка рівномірно нагрілась. Потрібно взяти деко для випікання, насипати в нього товстий шар солі і поставити на нижній шар в духовку. Цю сіль можна використовувати дуже багато разів.

Фольга на верх випічки

Часто буває, що низ випічки виходить горілим. Це дуже легко виправити. Деко з випічкою потрібно поставити на досить високий рівень духовки і накрити зверху фольгою.

Два деко

Саме така технологія гарантує те, що ваша випічка рівномірно пропечеться і не буде горіти. Просто під деко з пирогом, або іншим виробом, потрібно поставити ще одне порожнє деко.

Стара сковорідка

Надлишок жиру може ввібрати в себе стара сковірдка з товстим дном. Її просто потрібно поставити на низ духовки, а випічку розташувати вищому рівні. В сковорідку паралельно можна налити воду або насипати сіль.

Цегла

Випічка не буде горіти і вкриватись чорною скоринкою, якщо на низ духовки покласти 2 вогнетривкі цегли. Цей метод підходить для газових плит.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...