Щоб деруни були ідеальними: ТОП-5 секретів улюбленої страви

Смажені оладки з картоплі готують у різних куточках планети, але наші господині здатні творити справжні дива з цим блюдом. Проте не всім вдається балувати домашніх шедевром кулінарного мистецтва, оскільки не всі господині знають тонкощі приготування, передають Патріоти України.

Подробиці

Які лайфхаки варто взяти на замітку:

  1. Для дерунів ідеально підходить тільки стара картопля, в якій багато крохмалю. Молодий овоч сприяє тому, що страва розвалюється на сковорідці;
  2. Яйце додають тільки в тому випадку, якщо бояться, що крохмалю обмаль;
  3. Якщо ви хочете відчути справжній сільський смак страви, то не додавайте борошно: через це готова страва набуває неприємного відтінку смаку;
  4. Картоплі не можна дати почорніти, інакше страва вийде несмачною. Для цього до тіста можна додати кілька ложок сметани.
  5. Овочі варто натирати на дрібній тертці, навіть цибулю. Якщо ви його просто пошаткуєте, то аромат і смак будуть зовсім не ідеальними.

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....