Як швидко зварити квасолю і що приготувати.

Квасолю вважають дуже смачною та корисною, але приготувати її буває зовсім непросто. Продукт відварюється досить довго, а витрачати на це велику кількість часу готові не всі. Але дотримуючись всього декількох вказівок, можна значно скоротити час приготування квасолі, повідомляють Патріоти України.
Ділимося порадами універсального приготування фасолі від українських фудблогерів.
Рецепт тушкованої пікантної фасолі з томатною пастою від irynazagorska.
Інгредієнти:
- Квасолю залити водою на ніч. Добре промити, налити свіжу воду і довести до кипіння. Цю воду теж злити – налити гарячу в два рази більше, ніж фасолі.
- Варити квасолю з разом із цибулею і лавровим листям приблизно 1,5 години.
- Зварену квасолю відкинути на друшляк, воду не виливати.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Просмажити разом із натертою морквою на олії до м'якого стану. Додати товчений часник і паприку.
- У відварі з квасолі розвести томатну пасту, залити ним квасолю таким способом, щоб вона покрилася приблизно на палець. Тушкувати 30 хвилин, помішуючи.
-
Котлети з відвареної квасолі від cherepnevaanna.
Інгредієнти:
- квасоля – 200 г
- сода – 1/4 ч. л.
- картопля – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- мелений кумин – 1/2 ч. л.
- мелений коріандр – 1/2 ч. л.
- сухий часник – 1 ч. л.
- борошно – 80 г
- сіль – за смаком
- борошно для обкачування котлет
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Картоплю нарізати кубиками і відварити до готовності.
- На сковороді розігріти олію, додати нарізану цибулю, сіль, коріандр, кумин. Смажити до м'якості цибулі.
- У блендер помістити цибулю, картоплю, квасолю, гранульований часник і сіль за смаком
- Збити до однорідності квасолю, цибулю, картоплю і часник. Додати сіль.
- Додати борошно. Добре перемішати
- Сформувати котлети.
- Обсмажити котлети на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки
- Викласти на паперовий рушник.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...