Швидко зварити, смачно їсти: Котлетки з квасолі і картоплі

Як швидко зварити квасолю і що приготувати.


Квасолю вважають дуже смачною та корисною, але приготувати її буває зовсім непросто. Продукт відварюється досить довго, а витрачати на це велику кількість часу готові не всі. Але дотримуючись всього декількох вказівок, можна значно скоротити час приготування квасолі, повідомляють Патріоти України.

Ділимося порадами універсального приготування фасолі від українських фудблогерів.

Рецепт тушкованої пікантної фасолі з томатною пастою від irynazagorska.

Відварювання квасолі

Інгредієнти:

  • червона квасоля – 0,5 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • олія – 100 мл
  • часник – 3 зубчики
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • лаврове листя – 1 шт.
  • мелена гостра і солодка паприка – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • сіль – за смаком
  • Спосіб приготування:

    Технологія відварювання квасолі

  1. Квасолю залити водою на ніч. Добре промити, налити свіжу воду і довести до кипіння. Цю воду теж злити – налити гарячу в два рази більше, ніж фасолі.
  2. Варити квасолю з разом із цибулею і лавровим листям приблизно 1,5 години.
  3. Зварену квасолю відкинути на друшляк, воду не виливати.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Просмажити разом із натертою морквою на олії до м'якого стану. Додати товчений часник і паприку.
  5. У відварі з квасолі розвести томатну пасту, залити ним квасолю таким способом, щоб вона покрилася приблизно на палець. Тушкувати 30 хвилин, помішуючи.

Котлети з відвареної квасолі від cherepnevaanna.

Котлети з квасолі

Інгредієнти:

  • квасоля – 200 г
  • сода – 1/4 ч. л.
  • картопля – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • мелений кумин – 1/2 ч. л.
  • мелений коріандр – 1/2 ч. л.
  • сухий часник – 1 ч. л.
  • борошно – 80 г
  • сіль – за смаком
  • борошно для обкачування котлет
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками і відварити до готовності.
  2. На сковороді розігріти олію, додати нарізану цибулю, сіль, коріандр, кумин. Смажити до м'якості цибулі.
  3. У блендер помістити цибулю, картоплю, квасолю, гранульований часник і сіль за смаком
  4. Збити до однорідності квасолю, цибулю, картоплю і часник. Додати сіль.
  5. Додати борошно. Добре перемішати
  6. Сформувати котлети.
  7. Обсмажити котлети на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки
  8. Викласти на паперовий рушник.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...