Смакота! Як зробити справжній домашній лимонад за декілька хвилин

Натуральний освіжаючий лимонад можна приготувати вдома лише за кілька хвилин. При цьому лимонад буде дуже смачним, повністю натуральним, без штучних добавок, і значно кращим за магазинний лимонад, передають Патріоти України.

Складові:

Вода – 1 л
Лимон – 2 шт.
Цукор – 150 г
М’ята – 3 гілочки (-і)

Приготування: Крок 1

Підготувати усі інгредієнти.

Отриманий лимонад є концентратом, так що для подачі розбавляється холодною питною водою або охолодженою водою з газом, а також льодом.

Цей напій потрібно спочатку зварити, але результат вартий витраченого часу.

Крок 2

Закип’ятити воду. Лимони та м’яту вимити та обсушити.

Зняти тонкий шар цедри з лимонів, лише жовту частину, зручно використовувати ніж для очищення картоплі.

Крок 3

Лимони розрізати навпіл і видавити сік. М’яту крупно порубати.

Крок 4

У киплячу воду додати цукор, лимонну цедру та м’яту. Проварити протягом 2 хвилин та зняти з вогню. Повністю охолодити.

Крок 5

У охолоджений лимонад влити лимонний сік, перемішати.

Крок 6

Процідити напій від великих шматків та лимонних кісточок. Зберігати концентрований лимонад у холодильнику до 4 днів.

Безпосередньо перед подачею наливати в склянки 1 частину лимонаду і 1 частина води (якщо хочеться більш солодкий і насичений смак, налити більше лимонаду і менше води), додати лід.

За бажанням можна прикрасити тонкими скибочками лимона або лайма та листочками м’яти.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву

неділя, 11 травень 2025, 18:07

Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...

Все просто! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

неділя, 11 травень 2025, 17:30

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...