Смакота! Як зробити справжній домашній лимонад за декілька хвилин

Натуральний освіжаючий лимонад можна приготувати вдома лише за кілька хвилин. При цьому лимонад буде дуже смачним, повністю натуральним, без штучних добавок, і значно кращим за магазинний лимонад, передають Патріоти України.

Складові:

Вода – 1 л
Лимон – 2 шт.
Цукор – 150 г
М’ята – 3 гілочки (-і)

Приготування: Крок 1

Підготувати усі інгредієнти.

Отриманий лимонад є концентратом, так що для подачі розбавляється холодною питною водою або охолодженою водою з газом, а також льодом.

Цей напій потрібно спочатку зварити, але результат вартий витраченого часу.

Крок 2

Закип’ятити воду. Лимони та м’яту вимити та обсушити.

Зняти тонкий шар цедри з лимонів, лише жовту частину, зручно використовувати ніж для очищення картоплі.

Крок 3

Лимони розрізати навпіл і видавити сік. М’яту крупно порубати.

Крок 4

У киплячу воду додати цукор, лимонну цедру та м’яту. Проварити протягом 2 хвилин та зняти з вогню. Повністю охолодити.

Крок 5

У охолоджений лимонад влити лимонний сік, перемішати.

Крок 6

Процідити напій від великих шматків та лимонних кісточок. Зберігати концентрований лимонад у холодильнику до 4 днів.

Безпосередньо перед подачею наливати в склянки 1 частину лимонаду і 1 частина води (якщо хочеться більш солодкий і насичений смак, налити більше лимонаду і менше води), додати лід.

За бажанням можна прикрасити тонкими скибочками лимона або лайма та листочками м’яти.

ТОП-5 помилок, через які сирники стають не такими смачними

неділя, 9 березень 2025, 18:05

Пишні та ніжні сирники – чудовий варіант для сніданку. Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна. При цьому вона чудово поєднується з різними добавками. Наприклад, до сирників можна покласти ягоди, фрукти, шоколад. Також їх можна полити різними со...

Є секрет! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

неділя, 9 березень 2025, 17:12

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України...