Смакота! Секрети приготування прозорого холодця із курки і без желатину

Прозорий як сльоза, кришталево чистий, смачний та ароматний холодець із курки. Які тонкощі потрібно знати, щоб приготувати таку нехитру страву, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб холодець із курки застиг без желатину, варити бульйон потрібно з курячих лапок, у яких якраз і міститься колаген, що сприяє застиганню холодця.

Пропорції потрібно дотримуватись таких: на 1,5-1,8 літра води беруть 1 кілограм м’яса. Варять холодець із курки 3-4 години, а не 4-6 годин, як холодець із свинини.Якщо виникає необхідність долити воду, брати потрібно окріп. Тоді бульйон не стане каламутним, збереже прозорість.

Ще одне завдання господині – приготувати курячий холодець наваристим, смачним та міцним. Допоможе в цьому карамелізована цибуля, лавровий лист, перець та приправи. Цибулину розрізають на дві частини, обсмажують на сухій сковорідці, кладуть у бульйон і прибирають наприкінці приготування.

Сіль додають за півгодини до готовності страви. З лавровим листом варто бути обережними, тому що при тривалому відварюванні він може пофарбувати холодець і дати гіркуватість.

На стіл холодець можна подавати красиво: спочатку на дно тарілки викласти варену моркву, яйце, зелений горошок, кукурудзу, потім зварене м’ясо та залити бульйоном. Вийде дуже смачний, прозорий та ароматний холодець.

Ніколи не поєднуйте каву з цими продуктами - ризикуєте здоров’ям!

четвер, 14 серпень 2025, 11:45

Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...

Скільки чашок кави можна пити щодня: Вчені назвали безпечну норму

четвер, 14 серпень 2025, 10:13

Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...