ТОП-3 правила, які зроблять смажену картоплю смачнішою

Для того, щоб смажена картопля вийшла смачною та якісною, без застосування перевіреної технології не обійтися. Будь-яка господиня знає про те, що при приготуванні цієї базової страви дуже багато нюансів. Про які правила треба пам’ятати, передають Патріоти України.

Подрібнюйте картоплю однаково

Намагайтеся вибирати однакову форму для всіх шматочків картоплі, щоб страва рівномірно просмажилася. Якщо знехтувати цим правилом, то частина картоплі буде готова, а частина так і залишиться сирою. Найкраще вибирати шматки середнього розміру, інакше картопля не встигне нормально просмажитися.

Вода

Для того, щоб картопля не прилипала до сковорідки в процесі смаження, її варто відправити в миску з холодною водою на 15 хвилин. Це позбавляє продукт від надлишку крохмалю.Потім потрібно підсушити коренеплід, щоб можна було відправляти на плиту.

Процес смаження

Сковорода має бути попередньо прогріта перед смаженням. Важливо вибрати хорошу олію. Підходить виключно рафінований варіант, тому що така олія не виділяє токсичних речовин у процесі термічної обробки. Можна додати шматочок вершкового масла для смаку.

Соковита курка-гриль за 5 хвилин - шеф-кухарка поділилася геніальним рецептом

субота, 19 липень 2025, 9:15

Курка-гриль - це класика, яку легко зіпсувати. Сухе, гумове, безсмакове м’ясо здатне зіпсувати будь-який обід. Але відома кулінарна експертка Дженніфер Сігл поділилася рецептом, який гарантує ніжне, соковите і ароматне філе щоразу, передають Патріоти У...

Їжа-антистрес: Названо продукти, що допомагають впоратися з тривогою

субота, 19 липень 2025, 7:30

Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...