ТОП-3 правила, які зроблять смажену картоплю смачнішою

Для того, щоб смажена картопля вийшла смачною та якісною, без застосування перевіреної технології не обійтися. Будь-яка господиня знає про те, що при приготуванні цієї базової страви дуже багато нюансів. Про які правила треба пам’ятати, передають Патріоти України.

Подрібнюйте картоплю однаково

Намагайтеся вибирати однакову форму для всіх шматочків картоплі, щоб страва рівномірно просмажилася. Якщо знехтувати цим правилом, то частина картоплі буде готова, а частина так і залишиться сирою. Найкраще вибирати шматки середнього розміру, інакше картопля не встигне нормально просмажитися.

Вода

Для того, щоб картопля не прилипала до сковорідки в процесі смаження, її варто відправити в миску з холодною водою на 15 хвилин. Це позбавляє продукт від надлишку крохмалю.Потім потрібно підсушити коренеплід, щоб можна було відправляти на плиту.

Процес смаження

Сковорода має бути попередньо прогріта перед смаженням. Важливо вибрати хорошу олію. Підходить виключно рафінований варіант, тому що така олія не виділяє токсичних речовин у процесі термічної обробки. Можна додати шматочок вершкового масла для смаку.

Оцінять всі! Як зробити справжній домашній лимонад за декілька хвилин

неділя, 1 червень 2025, 8:14

Натуральний освіжаючий лимонад можна приготувати вдома лише за кілька хвилин. При цьому лимонад буде дуже смачним, повністю натуральним, без штучних добавок, і значно кращим за магазинний лимонад, передають Патріоти України. Вода – 1 лЛимон – 2 шт.Цуко...

Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

неділя, 1 червень 2025, 7:14

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України. Зазвичай у каструлю ...