У рецептах багатьох страв з тіста як обов’язковий інгредієнт вказані яйця. Вважається, що без цього продукту не можна зробити млинці, піцу на сковороді та багато кондитерських виробів. Однак може скластися ситуація, коли приготування тіста вже почалося, але раптом з’ясувалося, що яєць у холодильнику немає. Крім того, людина може мати алергію на цей продукт, передають Патріоти України.
Все це не є приводом відмовитись від приготування смачної борошняної страви: заміна курячим яйцям завжди знайдеться.
Відмінним зв’язуючим компонентом, який забезпечить блюду легкість, є крохмаль. Причому взяти бажано відразу два різновиди цього продукту – кукурудзяну та картопляну.
Заміною одного яйця стане суміш, до якої увійшли дві столові ложки двох видів крохмалю.
Цей продукт також може стати альтернативою яєчному компоненту.
Дві чайні ложки сипучого засобу треба залити двома столовими ложками води. У результаті буде підготовлено заміну одному яйцю.
Молочний інгредієнт також легко замінить яйце. Але тільки при поєднанні з кислим та лужним компонентами.
Потрібна реакція вийде, якщо дві столові ложки молока змішати з половиною столової ложки соку лимона та аналогічним об’ємом харчової соди.
Продукт можна використовувати у сухому вигляді. Проте цього разу його треба змішати із крохмалем.
Щоб замінити одне яйце, потрібно з’єднати дві столові ложки молочного інгредієнта із такою ж кількістю крохмального. Суміш треба залити водою.
Альтернативою яйцям стане цей фрукт. За допомогою вилки його слід перетворити на «кашку».
Однак важливо враховувати, що замінити яйце бананом можна лише в тому випадку, якщо ви готуєте солодку борошняну страву.
Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...
Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...