
У рецептах багатьох страв з тіста як обов’язковий інгредієнт вказані яйця. Вважається, що без цього продукту не можна зробити млинці, піцу на сковороді та багато кондитерських виробів. Однак може скластися ситуація, коли приготування тіста вже почалося, але раптом з’ясувалося, що яєць у холодильнику немає. Крім того, людина може мати алергію на цей продукт, передають Патріоти України.
Все це не є приводом відмовитись від приготування смачної борошняної страви: заміна курячим яйцям завжди знайдеться.
Відмінним зв’язуючим компонентом, який забезпечить блюду легкість, є крохмаль. Причому взяти бажано відразу два різновиди цього продукту – кукурудзяну та картопляну.
Заміною одного яйця стане суміш, до якої увійшли дві столові ложки двох видів крохмалю.
Цей продукт також може стати альтернативою яєчному компоненту.
Дві чайні ложки сипучого засобу треба залити двома столовими ложками води. У результаті буде підготовлено заміну одному яйцю.
Молочний інгредієнт також легко замінить яйце. Але тільки при поєднанні з кислим та лужним компонентами.
Потрібна реакція вийде, якщо дві столові ложки молока змішати з половиною столової ложки соку лимона та аналогічним об’ємом харчової соди.
Продукт можна використовувати у сухому вигляді. Проте цього разу його треба змішати із крохмалем.
Щоб замінити одне яйце, потрібно з’єднати дві столові ложки молочного інгредієнта із такою ж кількістю крохмального. Суміш треба залити водою.
Альтернативою яйцям стане цей фрукт. За допомогою вилки його слід перетворити на «кашку».
Однак важливо враховувати, що замінити яйце бананом можна лише в тому випадку, якщо ви готуєте солодку борошняну страву.
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...
Нарізання цибулі для будь-якої страви може стати завданням не з легких. Чому ж цей овоч взагалі змушує плакати? Як виявилося, сам процес розрізання цибулини овоча вивільняє хімічну речовину під назвою сльозогінний фактор (СФ), яка по суті є газом. Вона...