Це така смакота! Насипний яблучний пиріг без замішування тіста - швидкий та простий рецепт десерту

Більшість відмовляється від домашньої випічки через метушню з тістом. А якщо ми вам скажемо, що цей пункт приготування можна пропустити. Пропонуємо спробувати елементарний насипний пиріг з яблуками, для якого не потрібно нічого замішувати, передають Патріоти України

Незважаючи на легкість приготування, в результаті ми отримаємо соковитий, ароматний пиріг з хрусткою скоринкою зовні і м'який усередині. Продукти для цього знадобляться найпростіші і вони, напевно, вже є у вашому розпорядженні.

Насипний яблучний пиріг - рецепт

Кількість цукру можна регулювати зі свого смаку. Якщо берете солодкі яблука, цукру можна покласти вдвічі менше, якщо кислі, то навіть збільшити. Найкраще для пирога підійдуть Симеренка чи Гренні Сміт – зелені яблука з яскравим, вираженим смаком.

Інгредієнти:

для тіста:

  • 260 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цукру

для начинки:

  • 800 г яблук
  • 80 г цукру
  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Масло нарізаємо на невеликі шматочки і з'єднуємо в мисці з цукром і борошном. Перетираємо вміст руками чи дерев'яною лопаткою до стану крихти. Буде швидше, якщо ці інгредієнти перебити блендером. Суміш, що вийшла, відправляємо в холодильник, щоб крихта залишалася розсипчастою.
  2. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину та плодоніжку, нарізаємо кубиками. Побризкуємо яблука лимоном, щоб вони не потемніли. Або ж можна поставити поруч миску з водою та лимонним соком, куди в міру готовності пересипати нарізані яблука.
  3. На сковороді розігріваємо вершкове масло і висипаємо туди яблука і цукор. Для запаху та смаку можна також додати трохи кориці. Тушкуємо вміст хвилин 10, так як яблука повинні зберегти свою форму.
  4. У роз'ємну форму висипаємо половину крихти, висипаємо яблука і зверху покриваємо крихтою, що залишилася.
  5. Готуємо пиріг 30-35 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці, поки на поверхні не з'явиться рум'яна скоринка.
  6. Подавати десерт можна зі збитими вершками, сметаною чи медом.

Готово. Смачного.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...