Це така смакота! Насипний яблучний пиріг без замішування тіста - швидкий та простий рецепт десерту

Більшість відмовляється від домашньої випічки через метушню з тістом. А якщо ми вам скажемо, що цей пункт приготування можна пропустити. Пропонуємо спробувати елементарний насипний пиріг з яблуками, для якого не потрібно нічого замішувати, передають Патріоти України

Незважаючи на легкість приготування, в результаті ми отримаємо соковитий, ароматний пиріг з хрусткою скоринкою зовні і м'який усередині. Продукти для цього знадобляться найпростіші і вони, напевно, вже є у вашому розпорядженні.

Насипний яблучний пиріг - рецепт

Кількість цукру можна регулювати зі свого смаку. Якщо берете солодкі яблука, цукру можна покласти вдвічі менше, якщо кислі, то навіть збільшити. Найкраще для пирога підійдуть Симеренка чи Гренні Сміт – зелені яблука з яскравим, вираженим смаком.

Інгредієнти:

для тіста:

  • 260 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цукру

для начинки:

  • 800 г яблук
  • 80 г цукру
  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Масло нарізаємо на невеликі шматочки і з'єднуємо в мисці з цукром і борошном. Перетираємо вміст руками чи дерев'яною лопаткою до стану крихти. Буде швидше, якщо ці інгредієнти перебити блендером. Суміш, що вийшла, відправляємо в холодильник, щоб крихта залишалася розсипчастою.
  2. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину та плодоніжку, нарізаємо кубиками. Побризкуємо яблука лимоном, щоб вони не потемніли. Або ж можна поставити поруч миску з водою та лимонним соком, куди в міру готовності пересипати нарізані яблука.
  3. На сковороді розігріваємо вершкове масло і висипаємо туди яблука і цукор. Для запаху та смаку можна також додати трохи кориці. Тушкуємо вміст хвилин 10, так як яблука повинні зберегти свою форму.
  4. У роз'ємну форму висипаємо половину крихти, висипаємо яблука і зверху покриваємо крихтою, що залишилася.
  5. Готуємо пиріг 30-35 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці, поки на поверхні не з'явиться рум'яна скоринка.
  6. Подавати десерт можна зі збитими вершками, сметаною чи медом.

Готово. Смачного.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...