Ви будете здивовані! Вчені пояснили, чому сардини корисніші за тунця

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів виявило, що сардини є рибою з найнижчим вмістом ртуті, лише 0,013 частин на мільйон. Також молюски і ракоподібні, як-от гребінці, креветки та устриці, мають нижчий рівень ртуті, ніж будь-яка досліджена риба, тому це також чудові варіанти, якщо ви хочете насолодитися морепродуктами, передають Патріоти України.

Чому сардини дійсно корисні для вашого здоров'я

Тож у чому проблема ртуті? Ртуть може бути надзвичайно токсичною у високих концентраціях, а підвищений вплив металу створює низку проблем зі здоров’ям. Проблеми, пов’язані з впливом ртуті, включають порушення роботи мозку, серця та легенів, ослаблення імунної системи та навіть ниркову недостатність.

Оскільки риба є основним способом контакту більшості людей з металом, має сенс задуматися, чи варто вам взагалі їсти щось, що походить із моря. Проблема в тому, що взагалі відмовитися від морепродуктів може бути складно. Не кажучи вже про те, що риба містить й дуже корисні для людського організму речовини.

Сардини ж чудовий варіант з багатьох причин. Насамперед, через низький рівень ртуті. Однак, це ще не все.

Ви можете їсти консервовані сардини, які дуже смачні і не потребують додаткового оброблення. А ще це надзвичайно зручно. Ви можете швидко приготувати таку страву, як макарони з лимонною сардиною, або зробити бутерброд за лічені хвилини.

Окрім низького вмісту ртуті, сардини є хорошим джерелом кальцію, калію, заліза, вітаміну Е та інших поживних речовин. Однак, консервовані сардини також мають високий вміст натрію. Тому, якщо це може загрожувати вашому самопочуттю, краще купувати свіжі сардини і смажити або запікати їх самостійно.

Джерело: ТСН.ua

Лише спробуйте! Якщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачні

понеділок, 24 лютий 2025, 11:12

Смачні пельмені — улюблена страва багатьох людей. Звичайно, що основний компонент смаку — це фарш. Тісто має не менше значення, але зауважень до м’ясної складової буває значно більше. Читайте далі, що допоможе зробити його смачним та соковитим, передаю...

А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

понеділок, 24 лютий 2025, 10:15

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...