Ви будете здивовані! Вчені пояснили, чому сардини корисніші за тунця

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів виявило, що сардини є рибою з найнижчим вмістом ртуті, лише 0,013 частин на мільйон. Також молюски і ракоподібні, як-от гребінці, креветки та устриці, мають нижчий рівень ртуті, ніж будь-яка досліджена риба, тому це також чудові варіанти, якщо ви хочете насолодитися морепродуктами, передають Патріоти України.

Чому сардини дійсно корисні для вашого здоров'я

Тож у чому проблема ртуті? Ртуть може бути надзвичайно токсичною у високих концентраціях, а підвищений вплив металу створює низку проблем зі здоров’ям. Проблеми, пов’язані з впливом ртуті, включають порушення роботи мозку, серця та легенів, ослаблення імунної системи та навіть ниркову недостатність.

Оскільки риба є основним способом контакту більшості людей з металом, має сенс задуматися, чи варто вам взагалі їсти щось, що походить із моря. Проблема в тому, що взагалі відмовитися від морепродуктів може бути складно. Не кажучи вже про те, що риба містить й дуже корисні для людського організму речовини.

Сардини ж чудовий варіант з багатьох причин. Насамперед, через низький рівень ртуті. Однак, це ще не все.

Ви можете їсти консервовані сардини, які дуже смачні і не потребують додаткового оброблення. А ще це надзвичайно зручно. Ви можете швидко приготувати таку страву, як макарони з лимонною сардиною, або зробити бутерброд за лічені хвилини.

Окрім низького вмісту ртуті, сардини є хорошим джерелом кальцію, калію, заліза, вітаміну Е та інших поживних речовин. Однак, консервовані сардини також мають високий вміст натрію. Тому, якщо це може загрожувати вашому самопочуттю, краще купувати свіжі сардини і смажити або запікати їх самостійно.

Джерело: ТСН.ua

Смакота! Намазка для бутербродів з неочікуваним поєднанням смаків

понеділок, 21 жовтень 2024, 12:13

Паста, паштет, намазка — кожен називає цей варіант закуски на власний розсуд. Пропонуємо вам цікавий рецепт, який зробить бутерброди незрівнянно смачними та оригінальними, передають Патріоти України. Якщо ви раніше ніколи не поєднували кисломолочний си...

Лише спробуйте! Як за допомогою гірчиці та цукру зробити печінку неймовірно смачною

понеділок, 21 жовтень 2024, 11:12

Страви з печінки можуть розчарувати, якщо смак вийшов сухий. Таке їсти ніхто не захоче. Особливо, коли відчувається гіркуватий присмак. Проте з печінки можна зробити справжній шедевр. А як? Читайте про це далі, передають Патріоти України. Печінку потрі...