А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України.

Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зводить старання кулінара нанівець.

Подробиці

Особливо прикро, коли кухар використовує спеції власного приготування, наприклад для риби.

При змішуванні приправи та паніровки замість ароматної хрусткої скоринки ви лише марно витратите спеції. Страва не отримає потрібний смак та аромат.

Але в цьому випадку вихід є. Ароматні трави слід додати до рослинної олії, поки вона не нагрілася.

У такому разі спеції встигнуть наситити продукт, відповідно, м’ясо чи риба отримають потрібний аромат та смак.

Такий підхід гармонійно розкриває смаковий букет спецій і при цьому приправа не спотворить смак продукту.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...