А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України.

Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зводить старання кулінара нанівець.

Подробиці

Особливо прикро, коли кухар використовує спеції власного приготування, наприклад для риби.

При змішуванні приправи та паніровки замість ароматної хрусткої скоринки ви лише марно витратите спеції. Страва не отримає потрібний смак та аромат.

Але в цьому випадку вихід є. Ароматні трави слід додати до рослинної олії, поки вона не нагрілася.

У такому разі спеції встигнуть наситити продукт, відповідно, м’ясо чи риба отримають потрібний аромат та смак.

Такий підхід гармонійно розкриває смаковий букет спецій і при цьому приправа не спотворить смак продукту.

Не робіть помилок! Чому квашена капуста псується

вівторок, 2 грудень 2025, 11:45

Квашена капуста часто готується про запас, але навіть правильно зроблений продукт може зіпсуватися завчасно. Найчастіше причиною є помилки під час зберігання: неправильна температура, невідповідний посуд або недостатній рівень розсолу. Якщо не створити...

Це може здивувати! Чому вода при кипінні у мікрохвильовці не утворює бульбашок

вівторок, 2 грудень 2025, 7:45

Коли вода нагрівається на плиті, першим знаком наближення кипіння стають дрібні бульбашки. У мікрохвильовці ж вода може досягати температури кипіння без будь-яких видимих ознак, передають Патріоти України. Це явище не суперечить фізиці: воно пов’язане ...