А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України.

Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зводить старання кулінара нанівець.

Подробиці

Особливо прикро, коли кухар використовує спеції власного приготування, наприклад для риби.

При змішуванні приправи та паніровки замість ароматної хрусткої скоринки ви лише марно витратите спеції. Страва не отримає потрібний смак та аромат.

Але в цьому випадку вихід є. Ароматні трави слід додати до рослинної олії, поки вона не нагрілася.

У такому разі спеції встигнуть наситити продукт, відповідно, м’ясо чи риба отримають потрібний аромат та смак.

Такий підхід гармонійно розкриває смаковий букет спецій і при цьому приправа не спотворить смак продукту.

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...