А ви це знали? Чим небезпечний фарш і чому краще віддавати перевагу цільним шматкам м'яса

Багато господинь в своїх рецептах вважають за краще використовувати фарш замість цільних шматків м'яса, навіть не підозрюючи, що цей продукт може завдати шкоди здоров'ю. Про можливу небезпеку фаршу розповіла нутриціолог Айгуль Фазлиєва, передають Патріоти України.

Фахівець стверджує, що в сирому фарші набагато більше бактерій, ніж в цілісному шматку м'яса. При цьому бактерії продовжують розмножуватися навіть при заморожуванні фаршу, чого не трапляється з ще непереробленим м'ясом.

Чим небезпечний фарш для організму

Організм в більшості випадків сприймає ці бактерії і бореться з ним за допомогою гістаміну. Але для того, щоб впоратися з бактеріями, гістаміну потрібно дуже багато і в цьому випадку він викликає алергічні симптоми.

Тоді мова заходить про непереносимості гістаміну, яка проявляється дисбактеріозом, мігренями, хронічною втомою, кропив'янкою, розладами шлунково-кишкового тракту, депресією і тривогою.

Якщо вас спіткали такі симптоми, то фахівець рекомендує повністю виключити м'ясо з раціону. Якщо без фаршу не обійтися, то нутриціолог рекомендує купувати його у перевіреного продавця, щоб бути впевненими в якості. Тобто, у відсутності добавок, які часто йдуть "в комплекті" з паразитами.

Скільки м'яса і в якому вигляді можна їсти в день

Тим часом, експерт радить щодня вживати близько 150 грамів м'яса в день і не більше. Страви з фаршу краще готувати на пару або тушкувати з овочами - робити голубці і фарширований перець. Те ж саме можна робити і з цільним м'ясом. Також його можна відварювати для салатів.

Кому не можна вживати фарш

Однак всі ці застереження не стосуються літніх людей. Через зниження кислотності шлунку незбиране м'ясо їх шлунково-кишкового тракту засвоює дуже складно. В результаті може утворитися рак товстого кишечника.

Це така смакота! Як приготувати вечерю, яку дитина 100% з’їсть

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:12

Діти люблять фантазувати і ніколи не відмовляться від того, щоб і дорослі увімкнули режим дитячої уяви. Спробуйте приготувати звичайні спагеті з сардельками таким способом і ваші діти будуть у захваті, передають Патріоти України. Приготуйте восьминіжок...

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...