А ви це знали? Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Досвідчені кулінари знають, що приготувати картоплю фрі можна й у домашніх умовах, передають Патріоти України

При цьому можна обійтись без фритюрниці – достатньо однієї сковорідки.

Подробиці

Головне, щоб у вас був морозильник, де картоплю перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м’якою всередині та з хрусткою скоринкою.

Крижана кірка, що утворюється після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.

Приготування

Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо соломкою.

Відразу після нарізки соломку кидаємо в ємність із чистою водою, інакше наша картопля фрі вийде чорною.

Далі готуємо маринад. Ложку солі та цукру кладемо в кухоль води, перемішуємо і виливаємо у воду з картоплею.

Через 20 хвилин вода має стати каламутною – це означає, що виділився крохмаль.

Викладаємо картоплю на серветку та просушуємо її.

Потім кладемо в пакет і відправляємо в морозилку до заморожування.

Наливаємо в розігріту сковорідку олію на глибину одного сантиметра. Смажимо соломку 7-8 хвилин на великому вогні.

Викладаємо картоплю фрі на тарілку і подаємо з кетчупом як гарнір до бургерів або м’ясних страв.

Джерело: ПростоВей

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....