Без запікання і духовки! Соковита і хрустка картопля по-селянськи на звичайній сковороді

У більшості випадків картоплю по-селянськи готують в 2 етапи: спочатку варять у каструлі, а потім запікають у духовці, щоб утворилася скоринка, передають Патріоти України.

Однак, можна обійтися і без духовки, а результат буде навіть краще. Посмажимо картопля в рясному кількості олії з часником, спеціями і лимонним соком. Виходить настільки смачно, що багато хто вже не хочуть готувати по-старому.

Перша частина готування не відрізняється від традиційної. Ми варимо картоплю в мундирі приблизно 10-15 хвилин, до легкого розм’якшення. Він не повинен повністю проваритися, інакше втратить форму.

Як тільки картопля готовий, розігріваємо глибоку сковороду і додаємо на приблизно 5 міліметрів олії. Додаємо в олію картопля і починаємо смажити.

Періодично картопля треба перемішувати, щоб олія обволокло все картоплини. Як тільки це сталося, починаємо додавати спеції – трохи паприки і розмарину.

Слідом 2 зубчики подрібненого часнику і сіль з перцем. На завершення додаємо 50 грамів лимонного соку. Продовжуємо перемішувати, щоб картопля була в спеціях і соку рівномірно.

Буквально за 10 хвилин наш картопля по селянськи приготувався. Це помітно швидше, ніж якби ми робили його в духовці і, звичайно ж, набагато соковитіше!

Всередині він, як і належить, залишається м’яким і ніжним, а зверху утворюється ароматна кірочка. Подаємо зі звичними стравами, будь-який з них тільки виграє від нового гарніру

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...