Без запікання і духовки! Соковита і хрустка картопля по-селянськи на звичайній сковороді

У більшості випадків картоплю по-селянськи готують в 2 етапи: спочатку варять у каструлі, а потім запікають у духовці, щоб утворилася скоринка, передають Патріоти України.

Однак, можна обійтися і без духовки, а результат буде навіть краще. Посмажимо картопля в рясному кількості олії з часником, спеціями і лимонним соком. Виходить настільки смачно, що багато хто вже не хочуть готувати по-старому.

Перша частина готування не відрізняється від традиційної. Ми варимо картоплю в мундирі приблизно 10-15 хвилин, до легкого розм’якшення. Він не повинен повністю проваритися, інакше втратить форму.

Як тільки картопля готовий, розігріваємо глибоку сковороду і додаємо на приблизно 5 міліметрів олії. Додаємо в олію картопля і починаємо смажити.

Періодично картопля треба перемішувати, щоб олія обволокло все картоплини. Як тільки це сталося, починаємо додавати спеції – трохи паприки і розмарину.

Слідом 2 зубчики подрібненого часнику і сіль з перцем. На завершення додаємо 50 грамів лимонного соку. Продовжуємо перемішувати, щоб картопля була в спеціях і соку рівномірно.

Буквально за 10 хвилин наш картопля по селянськи приготувався. Це помітно швидше, ніж якби ми робили його в духовці і, звичайно ж, набагато соковитіше!

Всередині він, як і належить, залишається м’яким і ніжним, а зверху утворюється ароматна кірочка. Подаємо зі звичними стравами, будь-який з них тільки виграє від нового гарніру

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...

Оцінять всі! Як приготувати смачні котлети з грибів

субота, 21 червень 2025, 12:12

Одна з найпоширеніших та улюблених багатьма страв – котлети. А грибні котлети – це не лише смачна, а й оригінальна страва, передають Патріоти України. Для їх приготування знадобиться:. Для початку потрібно вимити гриби, порізати їх та відварити. Потім ...