Без запікання і духовки! Соковита і хрустка картопля по-селянськи на звичайній сковороді

У більшості випадків картоплю по-селянськи готують в 2 етапи: спочатку варять у каструлі, а потім запікають у духовці, щоб утворилася скоринка, передають Патріоти України.

Однак, можна обійтися і без духовки, а результат буде навіть краще. Посмажимо картопля в рясному кількості олії з часником, спеціями і лимонним соком. Виходить настільки смачно, що багато хто вже не хочуть готувати по-старому.

Перша частина готування не відрізняється від традиційної. Ми варимо картоплю в мундирі приблизно 10-15 хвилин, до легкого розм’якшення. Він не повинен повністю проваритися, інакше втратить форму.

Як тільки картопля готовий, розігріваємо глибоку сковороду і додаємо на приблизно 5 міліметрів олії. Додаємо в олію картопля і починаємо смажити.

Періодично картопля треба перемішувати, щоб олія обволокло все картоплини. Як тільки це сталося, починаємо додавати спеції – трохи паприки і розмарину.

Слідом 2 зубчики подрібненого часнику і сіль з перцем. На завершення додаємо 50 грамів лимонного соку. Продовжуємо перемішувати, щоб картопля була в спеціях і соку рівномірно.

Буквально за 10 хвилин наш картопля по селянськи приготувався. Це помітно швидше, ніж якби ми робили його в духовці і, звичайно ж, набагато соковитіше!

Всередині він, як і належить, залишається м’яким і ніжним, а зверху утворюється ароматна кірочка. Подаємо зі звичними стравами, будь-який з них тільки виграє від нового гарніру

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.