Як приготувати смачні і пишні сирники, які не вбирають олію

Головний секрет смачних сирників – мінімум борошна і більше сиру. Так сирники не вбиратимуть багато олії під час смаження, не пригорятимуть, виходять пишними і збережуть виражений смак.

Кухар розкрив ще кілька секретів смачних сирників: замість цілого яйця треба додавати лише жовток, а замість цукру – цукрову пудру.

Інгредієнти:

  • Сир – 350 грамів.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 10 грамів.
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Рослинна олія для смаження – 2 ст. л.

Приготування

Перетираємо сир через сито, щоб продукт наситився киснем і сирники вийшли пишними.

Для сирників потрібно брати сир жирністю трохи більше 9 %. Він має бути сухий.

До перетертого сиру додаємо яєчні жовтки, перемішуємо та всипаємо цукрову пудру.

Додаємо ложку борошна та перемішуємо. Всипаємо ванільний цукор.

Ще одну ложку борошна висипаємо на обробну дошку, де ви формуватимете «шайбочки».

Формуємо сирники лопаткою заввишки трохи більше одного сантиметра.

Обвалюємо сирники в борошні і обсмажуємо на сковорідці по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Смакота! Дієтична шаурма з куркою за 20 хвилин

субота, 24 травень 2025, 12:12

Східне блюдо – шаурма чи шаверма, дуже подобається багатьом українцям. Приготувати його досить просто, а начинку можна урізноманітнити на свій смак. До неї можна додавати моркву по-корейськи, капусту, гриби, болгарський перець або різні інші овочі. Щоб...

Чим замінити борошно для приготування сирників, щоб було смачно

субота, 24 травень 2025, 11:12

Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...