Які огірки додавати в олів’є? Названо помилки, які псують смак салату

лів’є – досі доволі популярна страва на святковому столі, передають Патріоти України.

Готується салат дуже просто: всі інгредієнти дрібно нарізають та заправляють майонезом. Деякі господині люблять експериментувати та до класичного рецепту додавати різні нові продукти.

Подробиці

Що стосується традиційного Олів’є, то багато кулінарів часто сперечаються про те, які саме огірки слід класти у страву, щоб смак не був зіпсований.

Які огірки додавати – це справа смаку. Однак найкраще в салаті з іншими продуктами та заправкою поєднуються солоні огірки. У деяких випадках можна віддати перевагу маринованим.

Пов’язано це з тим, що солоні та мариновані огірки краще поєднуються по смаку з майонезом.

Крім того, солоні огірки по пружності приблизно такі самі, як і інші компоненти. Якщо взяти свіжий овоч, він буде значно твердішим.

Раніше Олів’є був традиційним салатом, який подавали до новорічного столу. В сучасній кулінарії це вже не такий популярний салат, але все ж в нього залишилось доволі багато прихильників. В багатьох родинах є хоча б хтось, хто обов’язково попросить приготувати на святковий стіл і салат Олів’є.

Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...