Картопляна запіканка на сковороді готується швидше та простіше, ніж у духовці, передають Патріоти України.
Особливо ця страва сподобається чоловікам, адже в ній є інгредієнти, які найбільше подобаються сильній половині людства: бекон та картопля.
Цій страві можна співати оди, проте ніхто не назве її дієтичною. Зате на смак вона дивовижне. Запіканку роблять як з вареної, так і з сирої картоплі.
Картоплю вимийте та відваріть у мундирі у підсоленій воді до м’якості. Злийте воду і залиште остигати.
Злегка теплу картоплю очистіть від шкірки і натріть на тертці.
Наріжте невеликими скибочками бекон і дрібним кубиком цибулю.
У сковороді розтопіть вершкове масло.
Додайте нарізаний бекон і цибулю. Обсмажуйте бекон разом із цибулею деякий час, доки вони не стануть золотистими.
Потім додайте в сковороду натерту картоплю, поперчіть, посоліть, перемішайте.
Тильною стороною ложки або лопаткою сформуйте коржик, притиснувши інгредієнти до дна сковороди. Обсмажте корж до золотистого кольору, потім переверніть за допомогою додаткової пласкої тарілки, обсмажте з іншого боку до золотистої рум’яної скоринки. При перевертанні картопляного коржика треба виявити трохи спритності, але цьому просто навчитися.
Подавайте картопляну запіканку прямо на сковороді, посипавши рубаною зеленою цибулею.
Смачного!
Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...
Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...