Лише спробуйте! Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи

Картопляна запіканка на сковороді готується швидше та простіше, ніж у духовці, передають Патріоти України.

Особливо ця страва сподобається чоловікам, адже в ній є інгредієнти, які найбільше подобаються сильній половині людства: бекон та картопля.

Цій страві можна співати оди, проте ніхто не назве її дієтичною. Зате на смак вона дивовижне. Запіканку роблять як з вареної, так і з сирої картоплі.

Щоб приготувати картопляну запіканку знадобиться:

  • 500 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 100 г бекону;
  • 25 г вершкового масла;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • трохи рубаної зелені для подачі на стіл.

Приготування:

Картоплю вимийте та відваріть у мундирі у підсоленій воді до м’якості. Злийте воду і залиште остигати.

Злегка теплу картоплю очистіть від шкірки і натріть на тертці.

Наріжте невеликими скибочками бекон і дрібним кубиком цибулю.

У сковороді розтопіть вершкове масло.

Додайте нарізаний бекон і цибулю. Обсмажуйте бекон разом із цибулею деякий час, доки вони не стануть золотистими.

Потім додайте в сковороду натерту картоплю, поперчіть, посоліть, перемішайте.

Тильною стороною ложки або лопаткою сформуйте коржик, притиснувши інгредієнти до дна сковороди. Обсмажте корж до золотистого кольору, потім переверніть за допомогою додаткової пласкої тарілки, обсмажте з іншого боку до золотистої рум’яної скоринки. При перевертанні картопляного коржика треба виявити трохи спритності, але цьому просто навчитися.

Подавайте картопляну запіканку прямо на сковороді, посипавши рубаною зеленою цибулею.

Смачного!

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

п’ятниця, 16 травень 2025, 11:10

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...

ТОП-3 хитрощі кулінарів, які допоможуть приготувати смачний та пишний омлет

п’ятниця, 16 травень 2025, 10:08

Не кожна господиня може похвалитися тим, що омлет вийшов у неї з першого разу: навіть у професійних кухарів із цією простою стравою можуть періодично виникати проблеми. Достатньо допустити лише одну неточність при виборі продуктів або в процесі приготу...