"Цей рецепт салату з шинкою та картоплею хоч і нагадує трошки олів’є, але мені здається, така альтернатива може вам сподобатися навіть більше. Моркву та картоплю я вирішив не варити, а запекти, щоб вони зберегли більше смаку. З цієї ж причини готові овочі не потрібно очищати від шкірки, але перед запіканням їх треба дуже ретельно помити. Щоб структура салату не була такою одноманітною, я використав у салаті волоські горіхи, які трохи розчавив руками. Але ви можете пробувати взяти якісь інші горіхи, які вам до смаку. Замість традиційного для нас солоного огірка, кислинку до цього салату я вирішив додати за допомогою оливок. До речі, коли будете солити салат, обов’язково куштуйте та не додавайте забагато солі, адже шинка та оливки вже і так доволі солоні. Щоб максимально полегшити салат, замість традиційної майонезної, я використав заправку з натурального йогурту, кропу та часнику, яка ідеально пасує до салату.
Я не можу назвати жодний салат, який би не міг покращити соус на основі йогурту. Він чудовий тим, що поєднується практично із будь-чим. Для приготування соусу краще використовувати звичайний неароматизований густий йогурт та додати до нього інші інгредієнти: це може бути сік лимона, якась свіжа зелень та щось пікантне, часник чи трохи гострого перцю. Полюбляєте спеції, чудово, додайте їх теж. Кмин, паприка чи суміш запашних трав зроблять смак ще більш яскравим.
Йогуртовий соус – чудовий варіант, аби оживити відварені вчора овочі, додати смаку фриттаті чи з’їсти свіжі овочі, які чекають у холодильнику. Соус з йогурту можна подати до смажених баранячих чи яловичих відбивних, до ніжного стейку з лосося, до будь-яких страв у лаваші. Якщо соус здається вам загустим, розбавте його невеликою кількістю оливкової олії та ретельно вимішайте.
2 зубчики часнику
1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачного салату із шинкою, картоплею та йогуртовим соусом. Увімкніть розігріватися духовку до температури 180 градусів, аби запекти овочі до салату. Запечені, вони будуть мати більше смаку, аніж відварені.
2. Морквину та 3-4 картоплі ретельно помийте. Обсушіть, виклідіть у форму для запікання, не очищаючи та не додаючи сіль чи олію. Накрийте овочі фольгою, аби вони не пригоріли та рівномірно приготувалися. Запікайте картоплю 30 хвилин, щоб вона не розвалювалася в процесі нарізання, моркву готуйте трохи довше, поки вона не стане м’якою. Якщо дістати овочі одночасно, морква може залишитися твердою. Але все залежить від розміру, тому раджу перевірити готовність всіх овочів через 30 хвилин.
3. Готовим моркві та картоплі дайте трохи охолонути. Не очищайте овочі та наріжте однаковими доволі крупними частинами. Форма нарізки теж впливає на смак страви. Якщо наріжете занадто мілко, смак овочів не так буде відчуватися у страві, тому я не рекомендую таку нарізку.
4. Шинку (250 г) наріжте спочатку смужками, а далі – такими ж частинками, як і моркву з картоплею.
5. Викладіть нарізані овочі та шинку у миску. Додайте 100 г оливок. Я кинув оливки цілими, але ви можете розрізати їх навпіл, якщо є бажання.
6. Поламайте руками 50 г волоських горіхів. Можна також подрібнити їх ножем або скалкою, але майте на увазі, що вони не повинні бути дуже мілко порубані. Додайте горіхи у миску до інших інгредієнтів, вони нададуть приємної різності структур у страві.
7. Приготуйте заправку. Помийте 10 гілочок кропу, відділіть зелень від стебел та мілко посічіть. Очистіть 2 зубчики часнику і також мілко наріжте.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...