Не робіть помилок! Чому лопаються пельмені при варінні

Величезна популярність такого напівфабрикату, як заморожені пельмені, пояснюється дуже просто: на приготування не потрібно витрачати багато часу і сил, передають Патріоти України.

Однак помилки при їх готуванні припускаються дуже часто.

Подробиці

Результатом помилки можуть стати пельмені, від вживання яких ви навряд чи отримаєте велике задоволення.

Погіршення якості продукта пов’язане з неправильною дією, яка можуть допускати малодосвідчені кулінари.

Що господині роблять не так

Заморожені пельмені в жодному разі не можна кидати в каструлю з окропом.

Якщо все ж таки зробити це, то вони відразу полопаються.

Крім того, різкий перепад температур призводить до того, що крохмаль склеюється. Результатом стає поява пельменів, що злиплися.

Як правильно варити пельмені

Відправляти заморожені напівфабрикати потрібно в воду певної температури. Кипляча вода не підходить, холодна – теж.

Оптимальною температурою є вода 50 градусів.

Таким чином, кидати пельмені в каструлю потрібно в той момент, коли вода достатньо нагрілася, проте ще не закипіла.

Неочікувано! Віскі визнали найменш шкідливим алкоголем - але є умова

четвер, 6 листопад 2025, 17:45

Віскі вважається найменш шкідливим алкогольним напоєм, якщо вживати його помірно. Про це розповіла кардіологиня Олена Лащенко, передають Патріоти України. За словами лікарки, невеликі дози віскі менш небезпечні для здоров’я, ніж інші види алкоголю. У п...

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...