Не робіть помилок! Названі два види продуктів, які ніколи не варто зберігати на одній полиці в холодильнику

Купуючи продукти ми розраховуємо кількість залежно від термінів зберігання, щоб потім не довелось викидати їх у смітник. Таким чином ми зберігаємо власні кошти та навколишнє середовище. Для того, щоб скоротити кількість відходів слід також знати, як правильно зберігати продукти у холодильнику, щоб продовжити термін їх споживання, передають Патріоти України.

Так, наприклад, існує два види продуктів, які ніколи не варто зберігати у холодильнику на одній полиці, інакше вони зіпсуються ще швидше, ніж мали. Про які саме продукти йдеться та де краще їх зберігати, дізнавався The Sun.

Але для початку слід впевнитись, що у вашому холодильнику та морозильній камері встановлені ідеальна температура для зберігання продуктів. У холодильнику вона варіюється у діапазоні від 0 до +5 градусів, а у морозилці – від -18 до -20. Лише за такої температури продукти не будуть псуватись швидше, ніж вийде термін їх зберігання.

Також виявляється, що на одній полиці у холодильнику не слід зберігати овоч та фрукти. Ці, здавалось би ідеально поєднувані продукти у тарілці, зовсім не дружать між собою під час звичайного лежання у прохолоді. Справа в тому, що фрукти виділяють природній газ етилен, що провокує швидке псування продуктів неподалік. Саме тому надзвичайно важливо тримати овочі та фрукти у різних відділеннях холодильника, якщо ви бажаєте зберегти їх свіжіть якомога довше.

Неочікувано! Віскі визнали найменш шкідливим алкоголем - але є умова

четвер, 6 листопад 2025, 17:45

Віскі вважається найменш шкідливим алкогольним напоєм, якщо вживати його помірно. Про це розповіла кардіологиня Олена Лащенко, передають Патріоти України. За словами лікарки, невеликі дози віскі менш небезпечні для здоров’я, ніж інші види алкоголю. У п...

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...