Купуючи продукти ми розраховуємо кількість залежно від термінів зберігання, щоб потім не довелось викидати їх у смітник. Таким чином ми зберігаємо власні кошти та навколишнє середовище. Для того, щоб скоротити кількість відходів слід також знати, як правильно зберігати продукти у холодильнику, щоб продовжити термін їх споживання, передають Патріоти України.
Так, наприклад, існує два види продуктів, які ніколи не варто зберігати у холодильнику на одній полиці, інакше вони зіпсуються ще швидше, ніж мали. Про які саме продукти йдеться та де краще їх зберігати, дізнавався The Sun.
Але для початку слід впевнитись, що у вашому холодильнику та морозильній камері встановлені ідеальна температура для зберігання продуктів. У холодильнику вона варіюється у діапазоні від 0 до +5 градусів, а у морозилці – від -18 до -20. Лише за такої температури продукти не будуть псуватись швидше, ніж вийде термін їх зберігання.
Також виявляється, що на одній полиці у холодильнику не слід зберігати овоч та фрукти. Ці, здавалось би ідеально поєднувані продукти у тарілці, зовсім не дружать між собою під час звичайного лежання у прохолоді. Справа в тому, що фрукти виділяють природній газ етилен, що провокує швидке псування продуктів неподалік. Саме тому надзвичайно важливо тримати овочі та фрукти у різних відділеннях холодильника, якщо ви бажаєте зберегти їх свіжіть якомога довше.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...