Ніжні та неймовірно смачні: Простий рецепт сирно-шоколадних кексів до чаю

Ніжні і бархатисті кекси відмінно підійдуть до чаю або кави. Шоколадно-сирні кекси поєднують легку молочну кислинку сиру і присмак какао. А ще кекси дуже симпатично виглядають. Приготувати цей десерт можна з будь-якою начинкою за смаком, зазначають Патріоти України.

Рецепт шоколадно-сирних кексів

  • Сир - 350 г.
  • Борошно - 180 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Вершкове масло - 120 г.
  • Ізюм - 50 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Сир розтерти з цукром до однорідності. Додати яйце і знову перемішати. Додати м'яке вершкове масло. Всипати просіяне з розпушувачем борошно і все перемішати. Сирну масу розділити на дві частини. В одну додати родзинки і перемішати. В іншу частину сиру додати какао-порошок і ще одну ложку цукру.

Велику форму для кексу або маленькі форми змастити вершковим маслом. Викласти спочатку шоколадне тісто і розрівняти його. За бажанням на тісто покласти начинку. Потім зверху викласти світле тісто і розрівняти. Випікати кекс в розігрітій до 180°C духовці близько 45 хвилин. Готовий кекс трохи охолодити і вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.

Джерело: УНІАН

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...