Під силу всім! Як приготувати тонке та хрумке тісто для піци

Домашня піца вийде в рази дешевше і навіть смачніше за ту, що можна замовити в ресторані, проте є одна важлива умова – це ідеальне тісто, передають Патріоти України.

У справжніх піцеріях страву подають із тоненьким тістом, яке хрумтить і тане в роті.

Таке ідеальне тісто рідко можна зустріти в домашній рецептурі: зазвичай воно виходить пишним і не таким вишуканим.

Які продукти нам знадобляться для рецепту:

– склянка (250 мл) води;

– 500 грам борошна найвищого гатунку;

– 7 грам сухих дріжджів;

– по половині чайної ложки солі та цукру;

– щедра столова ложка оливкової олії.

Як готувати:

Воду прогріти десь до 30 градусів, додати та розмішати дріжджі. Після додаємо сіль, цукор та оливкову олію, все добре перемішуємо.

Потім потрібно просіяти борошно і почати вимішувати тісто.

Зазвичай цей процес займає трохи більше 10 хвилин.

Потім скачайте з тіста кулю, запакуйте її в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.

Потім постеліть пергамент і тонко розкатайте тісто зразу на пергаменті. Викладіть улюблену начинку, начинки повинно бути один до одного, по співвідношенню до тіста. Запікайте приблизно 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Найкраще відправляти тісто в духовку прямо на цьому аркуші пергаменту, тоді буде менше шансів пошкодити тонку основу.

Варто знати! ТОП-3 продукти, які категорично не можна розігрівати повторно

вівторок, 2 вересень 2025, 18:45

Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...