Плов не вийшов жовтого кольору? Ось якої помилки припустилася господиня

Якщо ви пробували традиційний плов, то знаєте про те, що ця страва має приємний жовтий колір, передають Патріоти України.

Тому багато господинь намагаються приготувати східну страву так, щоб зберегти класичний відтінок.

Подробиці

Як правило, весь секрет полягає в додаванні спеціальних “барвних” компонентів.

Якщо ви забудете їх додати, то плов вийде не таким апетитним.

Що потрібно додати в плов, щоб страва вийшла жовтою?

Найпростіший спосіб полягає у додаванні моркви. Під час термічної обробки овоч додасть плову апетитного кольору.

Однак цей інгредієнт важливо правильно підготувати. Якщо подрібнити моркву на тертці, плов можна запросто зіпсувати. Найкраще нарізати моркву на бруски середнього розміру за допомогою гострого ножа.

Іноді господині можуть схитрувати, додавши морквяний сік. Такий метод також допускається. На стандартну порцію рису (0,5 кг) варто вичавити сік з 1,5-2 кг овочів.

Вводити компонент стоїть у засмажку (зірвак).

Також плов вийде жовтим у тих господарок, які додають “правильні” спеції. Найчастіше потрібний відтінок можна легко отримати при додаванні шафрану та куркуми.

Це справді працює! Як зберігати банани, щоб вони лишалися свіжими на п'ять днів довше

неділя, 9 листопад 2025, 12:10

Банани досить важко зберігати свіжими. Невдовзі ви можете помітити, що вони стають коричневими та розм’якшуються, а це означає, що їх можна використовувати лише для чогось на кшталт домашнього бананового хліба, передають Патріоти України. Але, як вияви...

Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

неділя, 9 листопад 2025, 8:14

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України. Натомість, вам слід "по...