
Якщо ви пробували традиційний плов, то знаєте про те, що ця страва має приємний жовтий колір, передають Патріоти України.
Тому багато господинь намагаються приготувати східну страву так, щоб зберегти класичний відтінок.
Як правило, весь секрет полягає в додаванні спеціальних “барвних” компонентів.
Якщо ви забудете їх додати, то плов вийде не таким апетитним.
Що потрібно додати в плов, щоб страва вийшла жовтою?
Найпростіший спосіб полягає у додаванні моркви. Під час термічної обробки овоч додасть плову апетитного кольору.
Однак цей інгредієнт важливо правильно підготувати. Якщо подрібнити моркву на тертці, плов можна запросто зіпсувати. Найкраще нарізати моркву на бруски середнього розміру за допомогою гострого ножа.
Іноді господині можуть схитрувати, додавши морквяний сік. Такий метод також допускається. На стандартну порцію рису (0,5 кг) варто вичавити сік з 1,5-2 кг овочів.
Вводити компонент стоїть у засмажку (зірвак).
Також плов вийде жовтим у тих господарок, які додають “правильні” спеції. Найчастіше потрібний відтінок можна легко отримати при додаванні шафрану та куркуми.
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...
Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....