Скільки води потрібно налити в плов? Названо помилки недосвідчених господинь

Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.

При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.

Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.

Подробиці

Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.

Скільки води лити в плов

Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».

Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.

При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.

Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.

Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.

Джерело: ПростоВей

Виходить звичайна каша! ТОП-5 помилок, через які господиня не може приготувати плов

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:09

Плов складається з найпростіших компонентів. Потрібні лише рис, овочі, м’ясо та спеції. Однак перетворити цю сукупність доступних інгредієнтів на класичну страву східної кухні досить складно, передають Патріоти України. Достатньо припуститися однієї по...

Як зробити, щоб відкрите молоко не скисло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...