Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.
При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.
Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.
Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.
Скільки води лити в плов
Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».
Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.
При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.
Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.
Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.
Історія походження цього рецепту варіння м’яса невідома, і цілком можливо, що він народився в запалі відчайдушних експериментів. Але вважається, що саме цей інгредієнт дозволяє зварити і смачне м’ясо, і бульйон одночасно, що у звичайних умовах не завжд...
Страви з яловичини разом з овочами – ідеальний варіант обіду або вечері для будь-якої сім’ї. Крім того, приготувати цю страву не дуже складно, передають Патріоти України. Для приготування знадобиться:. Для початку яловичину слід ретельно промити і нар...