
Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.
При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.
Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.
Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.
Скільки води лити в плов
Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».
Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.
При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.
Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.
Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.
Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...
Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...