Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.
При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.
Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.
Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.
Скільки води лити в плов
Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».
Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.
При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.
Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.
Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.
Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...