Скільки води потрібно налити в плов? Названо помилки недосвідчених господинь

Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.

При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.

Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.

Подробиці

Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.

Скільки води лити в плов

Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».

Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.

При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.

Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.

Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.

Джерело: ПростоВей

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...