Скільки води потрібно налити в плов? Названо помилки недосвідчених господинь

Однією з головних умов приготування смачного плову є правильне співвідношення води та рису, передають Патріоти України.

При надлишку рідини страва вийде в’язкою і занадто клейкою. Отримати задоволення від такої трапези буде складно.

Якщо води буде занадто багато, вона швидко випарується. У результаті крупа пригорить.

Подробиці

Молодим господаркам не варто визначати потрібний об’єм рідини «на око». Набагато краще дотримуватись рекомендацій, адже досвідчені кухарі назвали конкретні цифри.

Скільки води лити в плов

Багато кулінарів слідують простій рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису».

Однак тут легко помилитись. Тому краще запам’ятати таке правило: на один об’єм рису має припадати два об’єми рідини.

При цьому не варто забувати про важливий нюанс: мова йде про крупу, яка вже побувала в солоній воді. Об’єм таких рисинок буде більшим, ніж у сухих крупинок.

Якщо дотримуватися вищеописаних рекомендацій, то рис вийде розсипчастим і при цьому не підгорить.

Сам плов вийде дуже смачним: у ньому не буде зайвої вологи, а крупа «подружиться» з м’ясом та овочами.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Кулінари розповіли правила соління сала, щоб шкіра була м’якою

четвер, 21 листопад 2024, 11:14

Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...

Особливо оцінять діти! Картоплю фрі можна приготувати корисною, без олії та фритюру

четвер, 21 листопад 2024, 11:02

Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...