Кожній людині варто хоча б періодично включати до свого раціону печінку, передають Патріоти України.
Багато корисних властивостей роблять цей продукт практично незамінним.
Важко знайти джерело такої ж кількості важливих для людського організму мікроелементів та речовин: залізо, цинк, кальцій, фосфор, вітаміни та багато іншого.
Найпопулярніший спосіб обробки печінки – обсмажування. Однак саме цей варіант приготування нерідко завершується отриманням сухої та твердої страви.
А хочеться, щоб печінка відрізнялася не лише корисними властивостями, а й приємним смаком.
Втім, гарантувати появу ніжної та соковитої страви дуже просто. Достатньо слідувати методу 2-1-1.
У чому полягає суть методу
Смажити яловичу печінку бажано у три етапи. Спочатку потрібно досягти того, щоб вона змінла колір.
Для цього майбутня страва має посмажитись на розпеченій сковороді 2 хвилини.
На цьому перший етап буде завершено. Друга стадія передбачає додавання цибулі до печінки. Тривалість «спільного» смаження становить 1 хвилину.
І переходимо до заключного етапу обсмажування. У сковороду додайте нарізані томати та болгарські перці (можна поєднувати їх із чилі). Цей етап також триває рівно 1 хвилину.
Як тільки час вийшов, додайте всі необхідні спеції.
Після цього вогонь потрібно вимкнути. Однак не поспішайте знімати страву із плити. Нехай печінка потомиться під кришкою ще кілька хвилин.
Бажано дотримуватися наступного співвідношення інгредієнтів: на кілограм печінки – дві цибулини, два томати та три перці.
Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Кухарі радять не поспішат...
Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...