Торт "Пряниковий будиночок": Простий рецепт вишуканого десерту. У захваті буде не лише малеча

Фото: pinterest.comНа календарі – листопад, а це означає, що незабаром починається підготовка до зимових свят – Нового року та Різдва. І якщо у вашій родині є діти, або хочеться порадувати дорослих ефектним десертом до святкового столу,Пряниковий будиночок те що треба. Патріоти України наводять рецепт.

Інгредієнти для медово-пряного тіста: борошно (3 склянки), мед (4 ст. л.), цукор (100 г), вершкове масло (50 г), яйця (2 шт.), сода (1 ч. л.), вода (50 мл), коньяк (2 ст. л.), кориця, гвоздика, кардамон, імбир, мускатний горіх.

Інгредієнти для глазурі: яєчний білок (1 шт.), цукрова пудра (150 г), лимонний сік (1 ч. л.).

Також знадобляться шаблони для пряникового будиночка, які можна знайти в інтернеті та роздрукувати, кондитерський мішок з насадками, декор для будиночка (кондитерська посипка, цукерки, намистини).

Порядок приготування:

У глибоку каструлю наливаємо воду, а також додаємо мед, цукор та олію. Усі інгредієнти необхідно підігріти, але при цьому суміш не повинна закипіти – орієнтовно температура має бути 70°С. Для цього найкраще використовувати харчовий термометр.

Потім додаємо спеції та половину борошна, при цьому з вогню каструлю не знімаємо. Швидко перемішуємо, щоб у тісті не було грудочок.

Знімаємо тісто з вогню і даємо йому охолонути. Потім додаємо яйця і трохи коньяку (за бажанням), перемішуємо і вводимо борошно, що залишилося. Вимішуємо тісто до однорідності, скочуємо його в кулю і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо приблизно на годину у холодному місці.

Після того, як тісто відпочило, розкочуємо його на робочій поверхні та вирізаємо за допомогою трафаретів деталі пряникового будиночка.

Для даху – заготівка 11*12 см (2 шт.), для бічних стін – 6,5*10 см (2 шт.), для фасаду – 14*10, висота стіни – 6,5 см (2 шт.). Також з тіста можна вирізати кілька ялинок та паркан.

Розігріваємо духовку до 180-190°С.

Деко для випікання вистилаємо пергаментним папером і випікаємо всі деталі близько 15-20 хвилин. Потім витягаємо їх і даємо охолонути.

Тим часом займемося приготуванням глазурі. Для цього заздалегідь відокремлюємо яєчний білок від жовтка. Обережно розбиваємо яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Ставимо білок у холодильник, щоб він добре охолодився.

У глибокій мисці збиваємо охолоджений білок вінчиком до тих пір, поки маса не стане пінистою та білою. Потім вводимо цукрову пудру і продовжуємо збивати. Наприкінці додаємо лимонний сік, ще раз ретельно перемішуємо.

Якщо коржі охолонули, можна приступати до збирання пряникового будиночка. Для цього необхідно взяти одну деталь (стіну будиночка) і рясно змастити її краї глазур'ю, а потім прикріпити до неї другу деталь. Потім трохи притримуємо коржі, щоб глазур схопилася. Таким чином з'єднуємо всі стіни, дах і тощо. Також для більшої стійкості будиночок можна підперти зубочистками.

Потім прикрашаємо його за допомогою ще однієї порції глазурі - малюємо сніжинки, смуги, спіралі, малюнок, що імітує черепицю на будинку тощо. Зверху можна прикрасити кондитерською посипкою, намистинами та цукерками на ваш смак.

Подаємо готовий Пряниковий будиночок до столу та насолоджуємось смаком.


От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...