
Цибуля та риба – продукти, які ми часто використовуємо, але їхній запах до душі далеко не всім. Цибуля – складова більшості страв, які ми готуємо. А рибні страви також присутні в нашому меню кілька разів на тиждень, передають Патріоти України.
Подробиці
Є кілька простих хитрощів, які допоможуть позбутися неприємного аромату.
Для шкіри рук
- Руки протирають оцтом, а потім миють з милом.
- Якщо під рукою немає оцту, то дрібно нарізана петрушка стане непоганою альтернативою.
- Від запаху цибулі та часнику позбавить селера.
- Можна помити руки водою, до якої додати кілька крапель нашатирного спирту.
Для посуду
- У каструлю, яку використовували для варіння риби, засипають трохи солі та нагрівають посуд. Потім легкими рухами протирають дно та стінки каструлі. Залишається тільки сполоснути її водою.
- Обробна дошка перестане пахнути рибою чи цибулею, якщо її потерти лимоном чи сухою сіллю.
Для приміщення
- У процесі приготування страви з риби додають лавровий лист і материнку. Запах інгредієнтів переб’є неприємний аромат.
- Щоб запах риби не розлітався по всій кухні, поруч з плитою можна поставити ємність із великою морською сіллю.
- Запах піде за кілька хвилин, якщо до каструлі з водою додати 3 ст. л. оцту. Оцет нагрівають і аромат риби чи цибулі зникає. На сковороді можна посмажити корицю чи каву, які також переб’ють неприємний запах від цих продуктів.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...