
Цибуля та риба – продукти, які ми часто використовуємо, але їхній запах до душі далеко не всім. Цибуля – складова більшості страв, які ми готуємо. А рибні страви також присутні в нашому меню кілька разів на тиждень, передають Патріоти України.
Подробиці
Є кілька простих хитрощів, які допоможуть позбутися неприємного аромату.
Для шкіри рук
- Руки протирають оцтом, а потім миють з милом.
- Якщо під рукою немає оцту, то дрібно нарізана петрушка стане непоганою альтернативою.
- Від запаху цибулі та часнику позбавить селера.
- Можна помити руки водою, до якої додати кілька крапель нашатирного спирту.
Для посуду
- У каструлю, яку використовували для варіння риби, засипають трохи солі та нагрівають посуд. Потім легкими рухами протирають дно та стінки каструлі. Залишається тільки сполоснути її водою.
- Обробна дошка перестане пахнути рибою чи цибулею, якщо її потерти лимоном чи сухою сіллю.
Для приміщення
- У процесі приготування страви з риби додають лавровий лист і материнку. Запах інгредієнтів переб’є неприємний аромат.
- Щоб запах риби не розлітався по всій кухні, поруч з плитою можна поставити ємність із великою морською сіллю.
- Запах піде за кілька хвилин, якщо до каструлі з водою додати 3 ст. л. оцту. Оцет нагрівають і аромат риби чи цибулі зникає. На сковороді можна посмажити корицю чи каву, які також переб’ють неприємний запах від цих продуктів.
Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...
Багато господинь з радістю готували б горохові супи і пюре частіше, але з цим видом бобових виникає ряд складностей. Наприклад, не всі можуть згадати поставити горох відмокати у воді на ніч. Іншим не подобається ситуація, коли продукт “не хоче” варитис...