Все просто! Як позбутися запаху цибулі та риби з посуду та рук

Цибуля та риба – продукти, які ми часто використовуємо, але їхній запах до душі далеко не всім. Цибуля – складова більшості страв, які ми готуємо. А рибні страви також присутні в нашому меню кілька разів на тиждень, передають Патріоти України.

Подробиці

Є кілька простих хитрощів, які допоможуть позбутися неприємного аромату.

Для шкіри рук

  1. Руки протирають оцтом, а потім миють з милом.
  2. Якщо під рукою немає оцту, то дрібно нарізана петрушка стане непоганою альтернативою.
  3. Від запаху цибулі та часнику позбавить селера.
  4. Можна помити руки водою, до якої додати кілька крапель нашатирного спирту.

Для посуду

  1. У каструлю, яку використовували для варіння риби, засипають трохи солі та нагрівають посуд. Потім легкими рухами протирають дно та стінки каструлі. Залишається тільки сполоснути її водою.
  2. Обробна дошка перестане пахнути рибою чи цибулею, якщо її потерти лимоном чи сухою сіллю.

Для приміщення

  1. У процесі приготування страви з риби додають лавровий лист і материнку. Запах інгредієнтів переб’є неприємний аромат.
  2. Щоб запах риби не розлітався по всій кухні, поруч з плитою можна поставити ємність із великою морською сіллю.
  3. Запах піде за кілька хвилин, якщо до каструлі з водою додати 3 ст. л. оцту. Оцет нагрівають і аромат риби чи цибулі зникає. На сковороді можна посмажити корицю чи каву, які також переб’ють неприємний запах від цих продуктів.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...